BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "(Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olması) İsminin önünde eski Büyük Birlik Partisi olması dışında partimizle ve hareketimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur.

30.08.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "(Eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olması) İsminin önünde eski Büyük Birlik Partisi olması dışında partimizle ve hareketimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunu herkes bilsin" dedi.

Destici, TES-İŞ Sendikası'nda düzenlenen "Büyük Birlik Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, ülkenin 1 Kasım'da seçime gideceğini belirterek parti olarak seçime hazır olduklarını belirtti.

Türkiye'nin 1984'ten bu yana PKK ile mücadele ettiğini hatırlatan Destici, "31 yıllık süre zarfında Türkiye'yi yönetenler şayet ciddi, kararlı, topyekun, bağımsız bir mücadele ortaya koyabilselerdi 31 kere PKK illetinden Türkiye'yi kurtarırlardı. Maalesef hiçbirisi bunu yapacak irade, cesaret ve kararlılığı ortaya koyamadı" dedi.

Parti olarak PKK ile nasıl mücadele edilmesi noktasında ilgili kişilerle düşüncelerini paylaştıklarını ancak dikkate alınmadığını ifade eden Destici, Çözüm Süreci'nde de PKK'nın sınır dışına çıkacağı, silah bırakacağı ve kendisini lağvedip, siyaset zemininde mücadele edeceği yönünde açıklamalar yapıldığını kaydetti.

PKK'nın bugün Meclis'e girerek uluslararası bir boyut kazandığını, PKK ile mücadele noktasında bugün kalıcı ve kararlı operasyonların yapılmadığını iddia eden Destici, "PKK ile gerçekten mücadele edecekseniz, büyük bir kararlılıkla yerine getireceğiniz üç şey var, hava operasyonların yanına dışarıda ve içeride kara operasyonlarını da eklemek zorundasınız. Kandil başta olmak üzere ne kadar kampı varsa ortadan kaldıracaksınız. Şehir yapılanmasına karşı ciddi bir operasyon yapacaksınız" diye konuştu.

Geçici Bakanlar Kurulu'na tepki

Geçici Bakanlar Kurulu'nda HDP'li bir vekile Avrupa Birliği Bakanlığının verilmesine tepki gösteren Destici, PKK'nın Avrupa'da varlığını daha da meşrulaştırdığını ileri sürdü.

Geçici Bakanlar Kurulu'nda bağımsız olarak atananların hepsinin AK Parti'li olduğunu savunan Destici, eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer almasına da tepki gösterdi.

Destici, şunları söyledi:

"İsminin önünde eski Büyük Birlik Partisi olması dışında partimizle ve hareketimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunu herkes bilsin. Hasbelkader Büyük Birlik Partisi'nde bulunmuş insanların başka hiçbir özellikleri olmadıkları için bugün hala bu sıfata sarılmaları, özellikle şehit liderimiz Muhsin Başkanımıza 'Muhsin Bey' diyerek kendilerini özdeşleştirmesi, edepsizlik ve hayasızlıktan başka bir şey değildir. Onları buralara yerleştirenler yani efendiler, şunları iyi bilsinler ki bugün üç kuruş için, makam için, mevki için, koltuk için zağarlık yapanlar, yarın günü geldiğinde kendilerini de yarı yolda bırakıp gideceklerdir. ve üç kuruş için zağarlık yapanların koltuk sevdasına makam, mevki sevdasına düşenlerin bunun için bırakın fırıldaklık yapmayı fırıl fırıl dönenlerin Büyük Birlik Partisi'nden götürebilecekleri hiçbir şey yok."

1 Kasım seçimleri

1 Kasım'da yapılacak seçime BBP olarak hazır olduklarını vurgulayan Destici, kendilerinin derdinin oy olmadığını, oy almasalar bile davalarının peşinde olacaklarını kaydetti.

Siyasi bir parti  değil, siyasi bir hareket olduklarını anlatan Mustafa Destici, 7 Haziran'dan sonra Meclis'e giren partilerin hiçbirinin seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmediğini belirtti.

Destici, 7 Haziran seçimlerine Saadet Partisi ile ittifak halinde girdiklerini ancak milletin kendilerinden yana tercih kullanmadığını hatırlatarak, "Milletimiz tercihini Meclis'tekilerden yana kullandı, bedelini de kendileri ödeyecekler. Biz oy avcılığı, oy simsarlığı ya da oy verenlerin yalakalığını da yapacak değiliz" diye konuştu.

Milletin büyük bir uykuda olduğunu ve uyanması gerektiğini savunan Destici, milletin 1 Kasım'da menfaate dayalı bir oy kullanmamasını, milletini, ülkesini düşünerek oy kullanmasını istedi.

BBP Genel Başkanı Destici, 23 yıllık bir parti olduklarını anımsatarak, 1 Kasım'daki seçimde 81 ilin 85 seçim çevresinde kendi adları, kendi amblemleri ve kendi adaylarıyla katılabilecek yetkiye sahip olduklarını ifade etti.

Partililerden seçime iyi hazırlanmalarını isteyen Destici, yaşananların kamuoyuna iyi aktarılması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Destici'nin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement