BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Amerikan modeli başkanlık sistemine karşı olduklarını belirterek, "Türkiye'yi eyaletlere bölecek, üniter yapıyı bozacak birtakım otonom ve özerk bölgeler oluşturacak bir sistemi asla kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz.

16.06.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Amerikan modeli başkanlık sistemine karşı olduklarını belirterek, " Türkiye'yi eyaletlere bölecek, üniter yapıyı bozacak birtakım otonom ve özerk bölgeler oluşturacak bir sistemi asla kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz." dedi.

Destici, beraberinde Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan ve BBP Ankara İl Başkanı Mahir Alay ile yaptığı basın toplantısında, BBP olarak tüm Türk ve İslam coğrafyasında, inanç birlikteliği içinde oldukları soydaşların sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti.

" PKK'nın, Suriye'de PYD'ye sahip çıktığı gibi Türkiye ne Suriye'de ne de Irak'ta Türkmen kardeşlerine sahip çıkamamıştır" iddiasında bulunan Destici, Türkiye'nin Suriye ve Irak politikasının bugün iflas ettiğini öne sürdü.

Terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin azimli ve kararlı olduğunu, siyasi iradenin de güvenlik güçlerinin arkasında durmasının önemine işaret eden Destici, "Son dönemde siyasi iradede birtakım yalpalamalar görüyoruz. Tekrar masaya oturulabileceği, Çözüm Süreci'nin buzdolabında olduğu ve tekrar çıkarılabileceği gibi birtakım safsatalar duyuyoruz. Çözüm Süreci'nin ağır maliyetini yaşıyoruz şu anda. Son bir yılda 600'ye yakın şehit verdik." diye konuştu.

Başkanlık sistemi tartışmaları

Destici, son günlerde Amerikan modeli başkanlık sistemi tartışmalarının gündeme geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Hem AKP'nin hem CHP'nin eyaletlere bölünmüş bir Türkiye üzerinde olduğunu yaptıkları açıklamalarla anlamış olduk. Biz BBP olarak Amerikan modeli başkanlık sistemine karşıyız. Türkiye'yi eyaletlere bölecek, üniter yapıyı bozacak birtakım otonom ve özerk bölgeler oluşturacak bir sistemi asla kabul etmeyeceğimizi söylüyoruz. Bunların rastgele söylenmiş sözler olmadığını düşünüyoruz. Topluma, Türkiye daha demokratik olacak, özgürlükler artacak, yeni sivil anayasa olacak şeklinde aktarılıyor. Bunun için başkanlık sistemine, Amerikan modeline falan gerek yok. Eğer siz Türkiye'yi demokratikleştirmek istiyorsanız yeni bir anayasa yaparak, daha güçlü bir parlamenter sistemi ile bunu rahatça başarabilirsiniz."

"Alperen Ocaklarından özür dilemek zorundadır"

Destici, gündemi meşgul eden bir başka konunun da Türk örf ve adetlerine karşı hayat tarzı benimseyen bir grubun ramazan ayı içinde İstanbul'da program hazırlığı içinde olduklarını kamuoyuyla paylaşılması ve buna karşılık Alperen Ocaklarının açıklaması olduğunu söyledi.

Alperen Ocaklarının özellikle gençleri Türk-İslam örf ve adetlerine göre yetiştirmeyi gaye edindiğini dile getiren Destici, "Dolayısıyla Türk-İslam ahlakı ile bağdaşmayan bu güruhun yapacağı bu yürüyüşe karşı çıkması kadar doğal bir şey olamaz." dedi.

Destici, "Herkes bu tür sapkınlıklara karşı protesto hakkını kullanabilir. Bunun fiili bir müdahaleye varması asla söz konusu değildir. BBP ve Alperen Ocakları, şiddetin her türlüsüne karşı çıkmış bir siyasi harekettir. Ama bu konuda duruşunu da net bir şekilde ortaya koyacaktır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Alperen Ocakları hakkındaki sözlerini eleştiren Destici, "Bu sözlerinden dolayı Alperen Ocaklarından özür dilemek zorundadır. Biz Sayın Böke'nin Türk örf ve adetlerine, İslam inancına, hassasiyetlerine uzak olduğunu biliyorduk ama bu gruplarla yakınlığını ve akrabalık derecesini bilmiyorduk. Bu açıklamasıyla birlikte bunu da öğrenmiş olduk. Bu derecenin seviyesini de kendisi topluma açıklarsa çok daha net şekilde bilgilendirmiş olur." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement