BBP Genel Başkanı Destici Almanya'da - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici Almanya'da

Destici: "(Seçimlerde MHP ile birleşme iddiaları) Bu tür yakıştırmaların yapılmasını doğal karşılıyorum.

26.12.2014 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 2015 yılındaki milletvekili seçimlerinde MHP ile birleşecekleri iddialarına ilişkin, "Bu tür yakıştırmaların yapılmasını doğal karşılıyorum. Ama 'böyle bir görüşme, böyle bir anlaşma var mı?' derseniz, böyle bir anlaşma yok" dedi.

Destici, Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf'ta bulunan Avrupa Türk Birliği (ATB) Genel Merkezi'nde ATB Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu ile basın toplantısı düzenledi.

Almanya'ya, eski ATB Genel Başkanı Recep Yıldırım'ın oğlunun düğününe katılmak için geldiğini ifade eden Destici, bunun yanında ATB'deki yetkililerle görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Destici, BBP'nin kurulduğu günden bu yana, sadece Türkiye içinde yaşayan vatandaşların değil Türkiye sınırları dışında başta Batı Avrupa Türklüğü olmak üzere bütün Türk-İslam dünyasındaki vatandaşların problemleriyle ilgilendiğini bildirerek, "Buradaki vatandaşlarımızın problemleri de birinci derecede bizim ilgi alanımız içinde. Onların problemleri bizim de problemimiz. Onların sevinçleri, mutlulukları bizim de sevincimiz ve mutluluğumuzdur" diye konuştu.

-Türk ve Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri

Son dönemde Avrupa'da yaşayan Türk ve Müslümanlara karşı artan şiddet olaylarına dikkati çeken Destici, şöyle devam etti:

" İsveç'te bile cami yakmalar, saldırılar meydana geliyor. Viyana'da en son örneği yaşandı. Almanya'da neredeyse her hafta düzenli olarak belli kişilerin ya da gurupların önderliğini yaptığı Türk ve Müslüman karşıtı eylemler gerçekleştiriliyor. Türk ve Müslüman toplumuna gerçekleştirilen şiddet eylemlerini kabul etmiyoruz ve bu saldırıları yapanları şiddetle kınıyoruz. İnsan haklarına saygılı olmaya, Türk toplumuna, Müslüman toplumuna saygılı olmaya, onların inançlarına ve değerlerine saygı göstermeye davet ediyoruz."

Destici, 2015 yılında gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde özellikle Batı Avrupa Türklerinin oy kullanmasını beklediklerini ve oy kullanma oranının artırılması gerektiğini ifade ederek, "YSK'nın randevu sistemini kaldırması yetmez. Oy oranına göre Avrupa'ya kontenjan verilmeli. Biz teklif ettik ama gündeme getirilmedi. Batı Avrupa Türklüğünün, kendi milletvekillerini kendi içinden seçmesi lazım" ifadelerini kullandı.

-Çözüm süreci

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmede bulunan Destici, BBP olarak bunu çözüm süreci olarak görmediklerini, bunu bir bölünme ve ayrışma süreci olarak gördüklerini kaydetti.

Çözüm süreci taslağının içerisinde özerklik, anadilde eğitim ve PKK'lılara affın bulunduğunu iddia eden Destici, şöyle dedi:

"Türkiye'de Askeralma Dairesi Başkanlığı (ASAL) var. Aynen PKK da bölgede böyle bir daire kurmuş. Asker alıyor, her evden bir kişiyi istiyor. Türkiye'de bedelli askerlik çıktı, onlar da bedelli askerlik çıkarmışlar. Türkiye 18 bin lira alıyor, PKK da zengin aile çocuklarından 80 bin, 100 bin avro alıyor. Yani devlet içinde devlet kurmuşlar"

Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin, "suikast ve sabotaj" ihtimaline karşı açılan davayı yakından takip ettiklerine değinerek, sonuçlanıncaya kadar davanın takipçisi olacaklarını vurguladı.

-"Seçimlere kendi partimizle, kendi kadrolarımızla gireceğiz"

MHP ve BBP'nin 2015 yılındaki milletvekili seçimlerinde birleşme iddialarına ilişkin de soruyu da yanıtlayan Destici, Türkiye'de yüzde 10'luk seçim barajından dolayı geçmiş dönemlerde siyasi ve fikri olarak birbirine yakın partilerin işbirliği yaptığını hatırlattı.

MHP ve BBP'nin aynı çınarın dalları olduğunu ve aynı kökten geldiğini anlatan Destici, "Dolayısıyla kardeş diyebileceğimiz partiler. Siyasi olarak da birbirine en yakın partilerden bir tanesi. Dolayısıyla bu tür yakıştırmaların yapılmasını ben doğal karşılıyorum. Ama 'böyle bir görüşme, böyle bir anlaşma var mı ?' derseniz, yok. Bunu da net olarak söylüyorum. Biz BBP olarak İnşallah kendi adaylarımızla, kendi kadrolarımızla 2015 seçimlerine katılacağız." - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement