BBP'li Mustafa Destici: Çözüm Süreci PKK'yı Güçlendirdi - Son Dakika
Yerel

BBP'li Mustafa Destici: Çözüm Süreci PKK'yı Güçlendirdi

BBP\'li Mustafa Destici: Çözüm Süreci PKK\'yı Güçlendirdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çözüm sürecinin amacı PKK sınır dışına çıkacak ve daha sonra silah bırakacaktı." dedi.

10.09.2014 22:32  Güncelleme: 00:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA (AA) BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Çözüm sürecinin amacı PKK sınır dışına çıkacak ve daha sonra silah bırakacaktı. Daha sonra oradakiler inecek, yasal düzenlemelerle birlikte Türkiye PKK'dan kurtulacaktı ama öyle olmadı, tam tersine daha da çok güçlendi" dedi.

Destici, partisinin Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, vatanın birliği ve beraberliğinin BBP'nin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi.

Vatan, devlet, millet ve dinle ilgili eksiklikleri görünce üzerine düşeni yaptıklarını ifade eden Destici, bunlarla ilgili her türlü riski alacaklarını, gerekirse bedel de ödeyeceklerini belirtti.

Orta Doğu'daki gelişmelerin Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini ifade eden Destici, Suriye'deki gelişmelerle başlayan sürecin IŞİD ile sonlanmayacağını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bizimle ilgili boyutu sadece IŞİD ile sınırlı değil, PKK boyutu da var. Her ne kadar Türkiye'yi yönetenler meşrulaştırmış olsa da ve onların meşrulaştırmasıyla PKK, başta ABD ve Avrupa olmak üzere uluslararası güçler tarafından terör listesinden çıkartılacak boyuta gelmişse de biz PKK'nın gerçek yüzünü biliyoruz ve millete anlatmaya gayret ediyoruz. Birileri gündemine almıyor olabilir. Son bir haftada Ağrı'da bayrağımız indirildi ve yırtıldı. Sadece Muş'un bir köyünde onlarca çocuğumuz kaçırıldı. Bingöl'de bir korucumuz şehit edildi. Onlarca köy, şehirler arası yollar kapatıldı. Her gün PKK sözde asayiş kontrolleri yapıyor. Vergi adı altında haraç topluyor. PKK'nın sivil toplum örgütlerinden biri olan Demokratik Toplum Kongresi iki gün önce 'ana dilde eğitim ile demokratik özerklik bizim vazgeçilmezimizdir' kararını aldı."

Türkiye'yi yönetenlere dört soru sorduğunu belirten Destici, şöyle devam etti:

"PKK ile yürütülen, adına çözüm süreci dediğiniz ve bizim çözüşme ve ayrışma süreci olarak adlandırdığımız bu sürecin içerisinde ana dilde eğitim var mı? Demokratik özerklik var mı? Bebek katili Apo'ya af ve akabinde milletvekili olması var mı? Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletin kimliği ile ilgili bir değişiklik var mı? Eğer yoksa yürekli şekilde çıksınlar ve 'hayır bunların hiçbirisi bizim yürüttüğümüz sürecin içerisinde yok' desinler. Ben yok demelerini bekliyorum ve yok demelerinden memnun olurum."

PKK'nın silah bırakmadığını söyleyen Destici, şu görüşlere yer verdi:

"Çözüm sürecinin amacı PKK sınır dışına çıkacak ve daha sonra silah bırakacaktı. Daha sonra oradakiler inecek, yasal düzenlemelerle birlikte Türkiye PKK'dan kurtulacaktı ama öyle olmadı, tam tersine daha da çok güçlendi. PKK'nın sözcülerinden biri, 'hiç olmadığı kadar silahlı kanadımız güçlü. Gerekirse silah yoluyla da taleplerimizi alabiliriz' diyor. Yani meydan okuyor. BBP'den başka bunu gündemine alan yok. BBP'den başka herkes bir yönüyle bu sürecin içinde. Herkes siyasi geleceğini düşünüyor. Herkes önce ben, daha sonra partimin geleceği diyor."

Destici ve beraberindeki BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, MKYK üyeleri Namık Akdoğan ve Nihat Erdoğan, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tarık Sarı ile BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal basın toplantısının ardından BBP'nin, 30 Mart yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Ekrem Alfatlı'nın kızının düğününe katıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP'li Mustafa Destici: Çözüm Süreci PKK'yı Güçlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement