BBP Genel Başkanı Destici, Sincik İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici, Sincik İlçesini Ziyaret Etti

BBP Genel Başkanı Destici, Sincik İlçesini Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partililerle birlikte Adıyaman’ın Sincik ilçesini ziyaret etti.

15.05.2014 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partililerle birlikte Adıyaman'ın Sincik ilçesini ziyaret etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti yöneticileri ile birlikte 30 Mart yerel seçimlerinde BBP'den belediye başkanı seçilen Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında konuşan Desteci, "Ülkemiz Soma'da meydana gelen maden kazasından dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Ülkemizde milli yas ilan edilmiş durumda, bu yası hep birlikte yaşıyoruz. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hala tahminlere göre yüzden fazla insanımızın ocakta bulunması ve onlara ulaşılmamış olması işin üzücü boyutu. İnşallah geride kalanlar sağ selim bir şekilde kurtarılırlar, ailelerine kavuşurlar. İnşallah bundan sonra hep birlikte el ele ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Belediye başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde göstermiş olduğu gayretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Büyük Birlik Partisi olarak kendisinin yanında olacağız, Sincik'in yanında olacağız. İnşallah buradaki problemleri el birliği ile çözeceğiz, Sincik'in hak ettiği hizmeti elbirliği ile getireceğiz" dedi.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise, "Sayın Genel Başkanımıza ilçemize teşriflerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Kendileri bizi ihya ettiler, Sincik'i görmek istediler. Sincik'in yapısını yerinde görmek, yerinde inceleyip Sincik'e ne tür hizmetlerin yapılabileceği noktasında bize destek olacaklarını belirtiler. Buraya gelmeleri de zaten bu desteğin en somut kanıtıdır. Tekrar huzurunuzda şükranlarımı arz ediyorum ben Sayın Genel Başkana. İlçemiz coğrafi olarak dağınık ve dağlık bir yerde yer alıyor. Burası bir köymüş, ilçe dolduğunda her mezrası bir mahalle teşkil etmiş, bu nedenle bir dağınık ve dağlık arazi yapısına sahip. Dolayısıyla hizmet götürme çok kolay değil bu mahallelere. Belediyenin ciddi bir geliri mevcut değil. İller Bankası'ndan gelen ödeneği dışında belediyenin herhangi bir geliri mevcut değil. Cüzi anlamda emlak ve su gelirleri var. Bunun haricinde biz İller Bankası'nın geliriyle belediyeyi idare ediyoruz. Ben huzurunuzda önceki Belediye Başkanımız Sayın Hasari Altıntel'e teşekkür ediyorum, belediyeyi bize borçsuz devrettiler. Şuanda 4,5 milyon civarında bir su projemiz mevcuttu, bunun 2.2 milyonu hibe şeklinde, 2.2 milyon borçlandık İller Bankası'na. 750 bin TL eski dönemlerden kalan elektrik borcu var. Belediyemizin toplam borcu 3 milyon belediye borcu var ama ortada yapılmış somut işte var. Su projesi yüzde 78 tamamlanmış durumda, geriye kalan yüzde 22'si ihale aşamasında. Ben huzurunuzda bana belediyeyi borçsuz devrettiği için Sayın Başkanıma tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sincik Kaymakamı Bülent Güven'i de makamında ziyaret eden Destici ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldılar. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici, Sincik İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement