BBP Genel Başkanı Destici, Viyana'da - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici, Viyana'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Müslümanların kavmiyetçi ve ırkçı olamayacağını belirterek, "Müslümanlar, Nazilerin yaptığı davranışları yapmazlar" dedi.

22.03.2015 01:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Müslümanların kavmiyetçi ve ırkçı olamayacağını belirterek, "Müslümanlar, Nazilerin yaptığı davranışları yapmazlar" dedi.

Destici, Avrupa Türk Birliği (ATB) tarafından Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen "Muhsin Yazıcıoğlu Anma Programı" sırasında yaptığı konuşmada, Ortadoğu'daki olayların bahane edilerek Avrupa'daki Müslümanlara bedel ödetildiğini söyledi.

Destici, "Sizler, Ortadoğu'daki kan ve gözyaşının bedelini ve hesabını ödemek zorunda kalıyorsunuz. Orada olanlardan dolayı sizlere burada farklı gözlerle bakılıyor" dedi. Avrupa'da son dönemde İslamafobik saldırıların arttığına dikkat çeken Destici, Müslümanların kan ve gözyaşının asıl müsebbibiymiş gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

İslamın barış, esenlik ve huzur dini olduğunu kaydeden Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Müslüman kimse elinden ve dilinden diğer Müslümanların veya diğer insanların emin olduğu kimsedir. Dolasıyla gerçek Müslüman asla ve kata hiçbir insana kötülük yapmaz. Başta Avrupalılar bunu bilsin ve Müslümanlara bu gözle baksınlar. Müslümanlar milletini, kavmini, vatanını severler. Vatanları söz konusu olduğunda canlarını vermekten çekinmezler. Avrupa şunu bilsin ki Müslümanlar asla kavmiyetçi değildir, ırkçı değildir. Müslümanlar, Nazilerin yaptığı davranışları yapmazlar. Çünkü Müslümanların kitabı ve peygamberi ırkçılık ve kavmiyetçiliği yasaklamıştır. Onun için Müslümanlardan asla böyle bir şey beklenmez. Biz ırkçı veya kavmiyetçi değiliz, biz milliyetçiyiz, vatanseveriz."

Çözüm sürecini de eleştiren Destici, İzleme Heyeti'nin Türk milletine faydadan çok zarar vereceğini ileri sürdü.

Destici, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazayla ilgili olarak, "Aydınlanıncaya kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici, Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement