BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Çözüm Süreci Bölünme Sürecidir - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Çözüm Süreci Bölünme Sürecidir

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Çözüm Süreci Bölünme Sürecidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Kocaeli İl Başkanlığı Olaganüstü Genel Kurulu'na katıldı.

18.01.2015 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Kocaeli İl Başkanlığı Olaganüstü Genel Kurulu'na katıldı. Destici adına çözüm süreci dediklerinin bölünme süreci olduğunu ve vatan toprağı içerisinden yeni bir vatan toprağı ayırıp, bir başkalarına verme gayreti içersinde olunduğunu söyledi. Başiskele İlçesi'nde bir otelde düzenlenen ve BBP Kocaeli İl Başkanlığı Genel Sekreteri Nihat Yıldız'ın tek aday olduğu kongrede konuşan Destici, Destici, çözüm sürecinin bölünme süreci olduğunu söyleyerek, Adına çözüm süreci dedikleri bölünme süreci, bir bölünme tehlikesiyle karşı karşıya değiliz. Bölünüyoruz şuanda. Uzak bir tehlikeyle karşı karşıya değiliz. Bölünüyoruz şu anda. Adına çözüm süreci dedikleri bu süreç Türkiye'de hem devletin içinden yeni bir devlet çıkarıyor, vatan toprağı içerisinden yeni bir vatan toprağı ayırıp, bir başkalarına verme gayreti var. Öbür taraftan da bir millet projesi var. İki halklı, iki bayraklı, iki dilli bir millet ve devlet oluşturma projesi var. dedi.

'SİZİN Kİ CAN DA ONLARIN Kİ PATLICAN MI'

Fransa'da mizah dergisine yapılan saldırıyı ve liderlerin tutumunu eleştiren Destici konuşmasını söyle sürdürdü

Bütün bu saldırılar yaşanırken, bütün bu vahşetler yaşanırken, milyonlarca Müslüman hayatını kaybederken, her gün yüzlerce, binlerce Müslüman, İslam coğrafyasında hayatını kaybederken, dünya liderlerinin hiçbirisinin aklına teröre karşı ortak bir duruş ve yürüyüş yapmak gelmedi. Ta ki ne zamana kadar Fransa'daki mizah dergisine yapılan saldırıya kadar. Evet biz saldırılara ve terörün her türlüsüne karşıyız. Ama Batı'ya, Batılı liderlere, bizi yönetenlere hele hele şunu sormak istiyoruz Peki milyonlarca Müslüman hayatını kaybederken bu duruş neredeydi O zaman aklınız neredeydi Sizin ki can da Hristiyanların, Yahudilerin, Müslümanların ki can değil mi Onların ki patlıcan mı deme hakkımız bugün var.

'SİZ KANDİLİN Mİ TARAFINDASINIZ'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarına atıfta bulunan Destici, konuşmalarına söyle devam etti

Bir başka başbakan yardımcısı da çıkıp diyor ki, HDP sözcülerine, siz diyor, 'Kandil'e nanik yapıyorsunuz.' Yani, 'Yanlış yapıyorsunuz' diyor. Siz naniğin dik alasını bu büyük Türk milletine yapıyorsunuz. Size ne HDP'nin Kandil'e yaptığı nanikten, sizin mi zorunuza gitti. Siz Kandil'in mi tarafındasınız, Kandil'in sözcüsü müsünüz Siz Türk milletinin sözcüsüsünüz. Siz önce bırakın HDP Kandil'e ne yapıyor ne ediyor, siz bu büyük Türk milletine, Türk devletine ve Türk tarihine, geleceğine kendi çıkarlarınız için nanik yapmaktan vazgeçin kardeşim.

'BİR YIL İKTİDARDA OLURSAK PKK'YI BİTİRİRİZ'

Bir yıl iktidar olmaları halinde PKK'yı bitireceklerini iddia eden Destici, Biz sadece eleştiriyor muyuz Hayır. Çözüm önerilerimiz de var. Biz hem rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu hem benim döneminde hazırladığımız çözüm raporunu hem dönemin cumhurbaşkanına hem başbakanına hem ilgili bakanlara hem Genelkurmay başkanına verdik. Eğer bu raporlar uygulansaydı, bugün Türkiye'de PKK terörü diye bir tehdit çoktan ortadan kalkmıştı. Bugün de vakit geçmiş değil. Bu büyük Türk milleti, Türk devleti yeter ki cesur, iradeli yani şunu diyorum bir yıl fazla değil, bir yıl Büyük Birlik Partisi'ne kadrolarına iktidar verilsin. Bakalım ortada PKK mı kalıyor, Önder mi kalıyor, HDP mi kalıyor, sözcüsü mü kalıyor, eşkıyası mı kalıyor. Hiçbirisi kalmaz Allah'ın izniyle. Destici, konuşmasının ardından partiye katılan isimlere rozetlerini taktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Çözüm Süreci Bölünme Sürecidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi
    11:07 Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Advertisement