BBP'li Karabulut, Seçim Bürosuna Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Politika

BBP'li Karabulut, Seçim Bürosuna Yapılan Saldırıyı Kınadı

BBP\'li Karabulut, Seçim Bürosuna Yapılan Saldırıyı Kınadı

BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut, Keçiören'de partileri tarafından gösterilen Turgut Altınok için açılan seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadı.

11.01.2014 19:28  Güncelleme: 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, Keçiören'den partileri tarafından gösterilen Turgut Altınok için açılan seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadı.

Karabulut, Keçiören'den partileri tarafından gösterilen Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok için Keçiören Sanatoryum Caddesi'nde açtıkları seçim bürosuna yapılan taşlı saldırıyı kınadıklarını belirtti. 'Türkiye'nin itibarı, siyasetinin temiz yüzü' olarak devletten yardım almadan seçimlere giren parti olarak bu tür saldırılarla karşı karşıya kalmalarının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Karabulut, "Bir hafta önce de Tarsus Belediye Başkan adayımızın 'seçim aracına' molotofla saldırı olmuş araçta bulunan ilçe başkanımız büyük bir yara alarak yüzde 40 göremez hale gelmişti. Keçiören'de de ikinci saldırı oldu. Bizler, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Dik Duran, Doğru Konuşan ve Düz Yürüyen' dava arkadaşlarıyız. Ne kadar engellemelerle karşılaşsak da milletimize olan yürüyüşümüz ve hizmet aşkımız devam edecektir" dedi.

Anayasa'nın 68. maddesinin çok açık olduğuna işaret eden Karabulut, "Var olan iktidar partisi bu hakkımızı ihlal ediyor. BBP'nin yaşamasını istemiyorlar. Seçimlere girmesini istemiyorlar. AK Parti, CHP ve MHP toplamda 315,7 milyon lira tutarında Hazine yardımı alacak. Yardımın 177 milyon 130 bin 328 lirası AK Parti'ye, 92 milyon 343 bin 259 lirası CHP'ye ve 46 milyon 233 bin 934 lirası MHP'ye ödenecek. Siyasi Partiler Kanunu uyarınca devlet yardımı 3 partiye, 2014'ün yerel seçim yılı olması nedeniyle 2 katı tutarında Hazine yardımı yapılacak. Bu çifte standart değil mi? Devlet, hakça yardımı kanunlaştırdığı halde BBP yaşamasın diye bize bu yardım verilmiyor. Diğer taraftan da çocuklarımızın rızkından keserek kurmakta-açmakta olduğumuz seçim araçlarımız, irtibat bürolarımız molotoflanıyor, kurşunlanıyor, taşla saldırılar yapılar maddi zararlar veriliyor. Esefle kınıyoruz. Manidar karşılıyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisinin terörün bitirilmesi noktasında her türlü projeyi yetkili ve etkili mercilere sunduklarını ifade eden Karabulut, "Seçim sathı mailine giren ülkemizde 'derin bir nefes' alarak başlattığımız çalışmalarda yapılan saldırılarla şoklar yaşıyoruz. İki seçim büromuz ve seçim aracımıza yapılan saldırıda maddi hasarlar ve zararlar oluşmuştur. Her üç saldırının faillleri ise hali hazırda yakalanarak yargı önüne çıkarılamamıştır. Milletimizin zaten, harap olmuş sinirleri ve ülkedeki gergin siyasi kamplaşmalardan dolayı aklı selimden uzaklaştırılması da ayrı bir durum" dedi.

Karabulut, yapılan saldırılarla ilgili ilk muhtemel analizleri değerlendirerek, "Büyük Birlik Partisi yükselişe geçti ve bu durumdan rahatsız olanlar var. Kontrolden çıkan diğer partilerin aymazları yaptı, yaptırdı. Zaten BBP şehit olan genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'dan sonra bitmesi gerekiyordu aksine 'dirildi'. MHP ve BBP'yi karşı karşıya getirmek isteyen 'komitacı' güçler yaptı. Turgut Altınok'u sindirmek, vazgeçirmek isteyenler yaptırdı. BBP'nin Keçiören'de yüzde 70 oyla kazanacağı, seçim sonrası Büyükşehir Meclis Üyeliklerinin yüksek olacağından endişe edenler mi yaptırdı. Yabancı servislerden herhangi biri olabilir, diye devam eden ve herkesin kendince haklı gerekçeler bulduğu senaryolarla karşılaştık. Böyle 'esef' ve 'manidar' bir durum Türkiye siyasetinde 'asla affedilmeyecek' bir durumdur. Büyük Birlik Partisi'nin karşısında duran muhalefete tavsiyemiz, böyle aymaz ve hoyrat saldırılardan uzak durmaları. Yoksa BBP'nin nefesi her daim enselerinde olacaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP'li Karabulut, Seçim Bürosuna Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement