BBP'li Kartal: İdam Geri Gelmeli - Son Dakika
Güncel

BBP'li Kartal: İdam Geri Gelmeli

BBP\'li Kartal: İdam Geri Gelmeli

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitmek isteyen ancak güvenlik gerekçesiyle geçişlerine izin verilmediği için Hakkari kent merkeze gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, teröre destek veren siyasetçilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

18.04.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitmek isteyen ancak güvenlik gerekçesiyle geçişlerine izin verilmediği için Hakkari kent merkeze gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, teröre destek veren siyasetçilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyledi. Kartal, "Askerimizi, polisimizi ve vatandaşımızı şehit eden ve bomba patlatanlar için idam cezası geri gelmeli. Eğer bu olursa dağa gitmenin yolları da engellenir" dedi.

Yüksekova'daki güvenlik güçlerine moral vermek isteyen ancak güvenlik gerekçesiyle geçişlerine izin verilmediği için Hakkari merkeze gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti. Esnaf ziyaretinde, ülkenin bu terör belasında kurtulması gerekteğini anlatan Kartal, "Bizler buradaki vatandaşlara da çok üzülüyoruz. Şehit olan asker ve polisimiz için de üzülüyoruz. İnşallah bir an önce bu biter. Biz parti olarak diyoruz ki, evet bir çözüm lazım. Ama bu çözüm milletin kendisiyle olacak. Yani ne dağdaki ile olacak, ne İmralı'daki ile olacak, ne de Kandil'dekiyle. Ben geleceğim müslüman kardeşime sarılacağım. Ne sorunu varsa çözüceğim ve bu işi bitereceğim. Diğerleri denendi olmadı. Tek çözüm millettir" dedi.

Esnaf ise, Kartal'a bu kanın durması için çözüm sürecinin derhal devreye sokması gerekteğini söyledi. Kartal, daha sonra Hakkari'ye bağlı Bay köyü ilkokuluna giderek burada eğitim gören 30 ilkokul öğrencisine oyuncak ve basket topu hediye etti. Öğrencilerle sohbet eden Kartal, dönüş yolunda ise Hakkari merkezi gören bir tepeden gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TERÖR YAPILANMALARI TEMİZLENMELİ

BBP heyeti olarak geçen ay Sur ve Şırnak'a gittiklerini anlatan Kartal, "Bugün de Hakkari'ye geldik. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polisimize ve askerimize terörle mücadelede destek olmaya, onların morallerini yükseltmeye, Türk milletenin dualarının ve desteklerinin polisimiz ve askerlerimiz için olduğunu onlara bildirmeye geldik ve onların morallerinin çok yüksek olduğunu gördüm. Buna sevindim. Fakat tabi son zamanlarda şehit haberleri hakikaten bizi üzüyor. Bir şehidimizi defnetmeden diğer şehidimizin haberini alıyoruz. Günde 3-5 şehidi sonsuzluğun sahibine gönderiyoruz. Artık bunlar da bitsin istiyoruz.Bölgeye huzur gelsin, bölgede kan ortadan kalksın. Ama bunun için terör ve terör yapılanmalarının bölgeden tamamen temizlenmesi lazım" dedi.

İDAMIN GERİ GELMESİNİ İSTİYORUZ

Bölgede görev yapan asker ve polisin şanlı bir mücadele verdiğini belirten Kartal, güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleyi hem partisi adına, hem de millet adına taktirle karşıladıklarını söyledi. Hakkari'den hükümete seslendiklerini belirten Kartal, şöyle konuştu:

"Hükümete buradan da sesLEniyorum.Terörle mücadele ve teröristle mücadele ayrı ayrı şeyler.Terörle mücadelede eksiklikler var. Teröristle mücadeleyi zaten güvenlik güçlerimiz yapıyor.Allaha şükürler olsun onlar Doğu ve Güneydoğu'da şanlı bir mücadele veriyorlar.Teröristlere aman vermiyorlar. Milletimize ve devletimize zarar vermesine kendi canları pahasına engelliyorlar. ŞEhadet şerbeti içiyorlar. Ama devletimizin ve milletimizin birliğimizi bozdutmamak için ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Fakat terörle mücadelede eksikliklerimiz var. Mesela hala yargı ayağı harekete geçmedi. Bugün Hakkari'den bir daha sesleniyorum. Dokunulmazlıklar hemen kaldırılmalı, yani teröre bulaşmış, terörle hareket eden ne kadar terör unsuru siyasetçiler varsa tamamının yargıya çıkarılması ve yargıda hesap vermesi gerekiyor.Teröre destek veren ve terörün sermayesini sağlayanların yargı karşısına çıkarılması ve sermayesinin kesilmesi lazım.Teröre destek veren medyanın mutlaka susturulaması lazım. Dolayısıyla şiddete başvurmuş ne kadar medya, siyasetçi, ya da farklı gruplar, STK varsa bunların tamamı yargı karşısına çıkarılmalı. Hakkari'den şunu da söylüyorum. Biz BBP ve Alperenler olarak teröre bulaşmış, yani eline silah almış, asker, polis ve vatandaşı şehit etmiş, bomba patlatmış, çocuklarımıza tecavüz eden ve parçalayanlara idamın geri gelmesini Hakkari'den bir kez daha sesleniyorum. Selahattin Demirtaş ne der o beni ilgilendirmez.İmralı'daki bebek katili ne der ben ona bakmam. Kandil'deki terörist başları ne istese söylesin asla beni ilgilendirmez. Ben devletime ve milletime kurşun sıkmış, asker ve polisimi şehit etmiş kim varsa bunların tamamı için idamın geri gelmesini istiyorum."

İdamın geri getirilmesinin caydırıcı bir güç olacağını da belirten Kartal, "Örgüte katılımlar bile azalır.Tabi bununla beraber bölgede eğtimi attırmak lazım.Çocukları dağa götüren etken neyse onları hepsini ortadan kaldırmak lazım.Terörist üreten bir sistem değil, terörist üretmeyen bir sistem mutlaka bu bölgede oluşturmalıyız. Milletimizle buluşturmalıyız. Halkımızı gezdim, milleti gezdim. Hepsi kan dursun, çözüm olsun istiyor ve hepsi artık Kaldil'den, İmralı'dan, HDP'den bir çözüm beklemiyor.Çözümün tek bir adresi var. Bizim burada yaşayan Kürt kardeşlerimiz.Kürt kardeşlerimizle el ele verip çözümü milletle beraber yapacağız. Bu çözüm ne Kandil'den, ne Oslo'dan, ne İmralı'dan, ne de HDP'den olmaz"dedi.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BBP'li Kartal: İdam Geri Gelmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement