BBP Lideri Destici Bilecik'te - Son Dakika
Güncel

BBP Lideri Destici Bilecik'te

BBP Lideri Destici Bilecik\'te

Destici, milletin PKK terör örgütü belasından kurtulmak istediğini belirterek, kendilerinin ürettiği çeşitli çözüm yollarını gerekli mercilere aktardıklarını söyledi.

05.08.2012 22:08  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletin PKK terör örgütü belasından kurtulmak istediğini belirterek, kendilerinin ürettiği çeşitli çözüm yollarını gerekli mercilere aktardıklarını söyledi.

Bozüyük İlçe Teşkilatı'nın Esnaf ve Sanatkarlar Düğün Salonu'ndaki iftar yemeğine katılan BBP Lideri Destici, burada yaptığı konuşmada, Hakkari Geçimli köyünde teröristlerin gerçekleştirdiği karakol saldırısını değerlendirdi.

PKK terör örgütünün emperyalist güçler tarafından yönetildiğini öne süren Destici, "PKK terör örgütü asla bizim bir bölgedeki kardeşlerimizin bağımsızlık mücadelesini veren veyahutta bir takım onların haklarını kazanması için mücadele eden bir örgüt değildir. PKK emperyelist küresel güçlerin maşasıdır. Onlar ne zaman emir verirse o zaman harekete geçerler, onlar ne zaman dur derlerse onlar dururlar. PKK'yı iyi tanımadığımız, okuyamadığınız sürece, PKK'nın kimliğini ve hedeflerini bilmeden PKK'yla mücadele edemezsizin. Elbette hainler hainliklerini yapacak, hainlerin destekçileri onları desteklemeye devam edecek. Peki, biz ne yapıyoruz. Bizi yönetenlere soruyorum. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? O karakolun fotoğrafını görüp de hiç mi sizi vicdanınız sızlamıyor. O yanaşık düzen eğitim almış, gönüllü askerlerimiz teröristlerin içine girip bomba patlatacak kadar güvenliksiz, emniyetsiz, korunaksız olan o karakollarda bu askerlerimizi hala durdurmaya hangi vicdan elverir. Bunun cevabını bu millete bir verin bakalım. Hala o karakolların orada ne işi var? Hala neden bizim eğitimli birliklerimiz yok? Teröristlere karşı mücadele edecek de İstanbul'dan giden pasta ustası çocuk orada şehit oluyor. Bunun cevabını bu millete verin" dedi.

Destici, 28 yıldır ülkeyi yönetenlerin PKK'yla mücadele etmediğini, ediyormuş gibi yaptığını da aktararak, "Son 10 yıldır da bu hükümet tek başına iktidarla olmasına rağmen her türlü güce sahip olmasına rağmen 10 yıldır maalesef PKK ile gerektiği kadar mücadele etmemiş, bugün akan şehit kanlarının vebali de, kardeşlerimize sıkılan kurşunların vebali de bu hükümetin omuzlarındadır. Bundan kaçamazlar. Biz artık kimin ne söylediğine bakmıyoruz. Ne olduğuna bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

PKK'dan kurtulmak için kendilerinin ürettiği çözüm yollarını anlatan Destici, "Millet PKK belasından kurtulmak istiyor. Bunun da çözüm yolları var. Biz bu çözüm yollarını gereken yerlere ilettik. Dedim ki, sınır karakolları olmaz Bu karakolların yerine aynı teröristler gibi dağda yaşayacak mobil birlikler kuracaksınız. Gerekirse bunların yarısını akraba ve soydaş topluluklarımızdan devşirme yapacaksınız dedim. Bu sınır karakollarını kaldıracaksınız dedim. Eğitimli birliklere geçeceksiniz dedim. Terörist finansal kaynaklarını yok edeceksiniz.

Bununla ilgili bir birim kuracaksınız dedim. Ülkedeki 3 istihbarat birimi de dönem dönem birbirlerini atlattı. Sadece PKK terör örgütü ile uğraşacak bir istihbarat birimi kurulması gerekiyor dedim. Terörün dış kaynağına karşı daha dik duruş sergileyecek kararlı bir tavır gerekiyor dedim. Gerekiyorsa Avrupa Birliği (AB), Amerika ve İsrail ile ilişkilerinizi dondurun dedim. Bunlar PKK terör örgütüne destek verdiği sürece bunlarla ikili ilişkilerinizi dondurun dedim. Maalesef Türkiye bunların hiçbirini yapmıyor" diye konuştu.

Destici, BBP olarak idamın geri getirilmesini istediklerini de kaydederek, şöyle konuştu: "Her gün Türkiye'de birkaç tane kadınımız şiddete maruz kalıp öldürülmeye başladı. Kadınlarımızın pozitif ayrımcılığıyla ilgili hakları düzenlenirken bu kadın cinayetlerinin de mutlaka önüne geçilecek önlemler alınmasız lazım. Biz daha önce şunu söylüyorduk. İdam cezasını geri istiyoruz diyorduk. Kimler için istiyorduk? Birincisi Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristler için, ikincisi 3 yaşında 5 yaşında çocuklarımızı kaçırıp ırzına geçilip daha sonra öldüren caniler için idam cezası geri gelsin diyorduk. Bugün buna üçüncüsünü de ekliyoruz. Kadına şiddet uygulayıp haksız yere kadınlarımızı öldürenler için de idam cezasını biz BBP olarak istiyoruz."

Konuşmanın ardından BBP Bozüyük İlçe Başkanı Mustafa İbiş, Genel Başkan Destici'ye günün anısına plaket takdim etti.

Öte yandan, BBP İlçe Teşkilatı liderleri Destici'yi ileç girişinde karşılarken, Destici'nin çocuklara karşı ayrı bir alaka gösterdiği görüldü. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BBP Lideri Destici Bilecik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement