BBP Lideri Destici'den Seçim İttifakı Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Lideri Destici'den Seçim İttifakı Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 1 Kasım genel seçiminde meclis içinde ve dışında bulunan siyasi partilere seçim ittifakı konusunda kapılarının açık olduğunu söyledi.

26.08.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 1 Kasım genel seçiminde meclis içinde ve dışında bulunan siyasi partilere seçim ittifakı konusunda kapılarının açık olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Destici, 1 Kasım genel seçiminde herhangi bir partiyle ittifak yapma ihtimalleri konusunda, "Ülkesinin, milletinin, Türk-İslam coğrafyasının çıkarlarını şahsi çıkarlarının önüne koymuş tek siyasi hareketiz. 7 Haziran'da Saadet Partimizle seçim işbirliği gerçekleştirdik. Saadet Partisi çatısı altında ülkemiz ve milletimiz için bir seçim işbirliği gerçekleştirdik. Bugün de Büyük Birlik Partisi olarak ülkemizin, milletimizin ve Türk-İslam coğrafyasının hayrına bir teklif görürsek, elbetteki biz seçim işbirliklerine açık bir siyasi partiyiz. Meclis dışındaki siyasi partilerden böyle bir şey gündeme geldiğinde çatı Büyük Birlik Partisi olur. Meclis içindeki sağ siyasi partilere de bizim kapımız açıktır. Bir teklif gelirse bunu yetkili kurullarımızla oturur, konuşuruz. Ama bu zamana kadar bize gelmiş bir teklif yok. Bir görüşme yok" dedi.

"YÜKSEK SEÇİM KURULU ADINA BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK"

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı tarihi daha önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telaffuz etmesi konusunda Destici, "Yüksek Seçim Kurulu başkanının Sayın Cumhurbaşkanından sonra bu tarihi telaffuz etmesi gerçekten Yüksek Seçim Kurulu adına onun başkanı başta olmak üzere büyük bir talihsizlik. Çünkü Yüksek Seçim Kurulu bağımsız bir kurum. Hakem Kurulu ve üstünde de başka bir mahkeme yok. Başta bir konuda Anayasa Mahkemesi'ne gidebiliyorsunuz ama Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararlarda gidemiyorsunuz. Biz isterdik ki Yüksek Seçim Kurulu, bu tarihi kendi kurul üyeleriyle orada üyesi bulunan 4 siyasi partinin temsilcileriyle istişare ettikten, oyladıktan sonra böyle bir kararı bütün kurulla birlikte açıklasaydı bunu biz Cumhurbaşkanı böyle söylediği için değil, biz burada istişare ettik, siyasi parti temsilcileri ve diğer kurul üyelerimizle ilgili kurul kararı olarak açıklıyoruz deseydi daha anlaşılabilir, daha kabul edilebilir, daha demokratik bulunabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

"SİYASİ AHLAK VE ETİK DİYE BİR ŞEY VAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, CHP ve MHP genel başkanlarının bakanlık tekliflerine ret cevabı vermesi halinde partilerin milletvekillerine doğrudan bakanlık teklifi götürmesi ihtimalini değerlendiren BBP Genel Başkanı Destici, şunları kaydetti:

"Yasal olarak Sayın Başbakanın milletvekillerine direkt olarak teklif yapması mümkün ve doğru bir şey. Ama siyasi ahlak ve siyasi etik diye bir şey var. Dolayısıyla ben bunun şahsen ben aynı konumda olsam bu şekilde yapmam. Bunu siyasi ahlaka, etiğe ve teamüllere aykırı buluyorum. Bir başka siyasi parti genel başkanının ağzından 'biz bu seçim hükümetinde yer almayacağız' demesine rağmen tutup o partiden herhangi birisine teklif yapmayı ben şahsen doğru bulmuyorum. Sayın Başbakanın bu siyasi ortamı daha fazla germemesi adına böyle bir yol izlememesini daha doğru buluyorum."

Destici, meclisin acil toplantıya çağırılmasını, seçim yasasının çıkartılmasını ve seçim barajının kaldırılmasını talep ederek, Oslo, İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerinin detaylarının kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

"DİSİPLİN SORUŞTURMASININ DERHAL KALDIRILMASI LAZIM"

Beytüşşebap'ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan için kardeşinin cenazesinde söylediklerinden dolayı linç kampanyası başlatıldığını söyleyen Destici, "Hakkında açılan disiplin soruşturmasının derhal kaldırılması lazım. Hatta tam tersine terfi edilmelidir" diye konuştu.

1 Kasım'da yapılacak olan genel seçime hazır olduklarını belirten Destici, gelecek cumartesi günü merkez karar yürütme kurulu ve yönetim kurulunun toplanacağını açıkladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP Lideri Destici'den Seçim İttifakı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement