"BBP İktidarında Adaletsiz Sistemi Yıkacağız" - Son Dakika
Politika

"BBP İktidarında Adaletsiz Sistemi Yıkacağız"

"BBP İktidarında Adaletsiz Sistemi Yıkacağız"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi iktidarında adaletsiz sistemi yıkacağız." dedi.

22.02.2014 23:33  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi iktidarında adaletsiz sistemi yıkacağız" dedi.

BBP lideri Destici, partisinin seçim koordinasyon merkezi açılışını yapmak için geldiği memleketi Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 300 araçlık konvoy ile karşılandı. Destici, seçim otobüsünden hemşehrilerini selamladı. Seçim koordinasyon merkezi önünde halka seslenen Destici, 'belediye iktidarda olmazsa hizmet getiremez' söylemlerini eleştirdi. "Bu tamamen bir yalan" diyen Destici, "Her yerde söyledim, buradan da söylüyorum. Biz belediyelerimizin tamamını Sivas Belediyesi olmak üzere iktidar partisinden devraldık. Şimdi şunu söylüyorum, 5 yıl onlar idare etti, 5 yılda biz idare ettik. Bakın bir katı demiyorum, iki katı demiyorum. Kıyaslayalım eğer iktidar partisinden üç katından daha az hizmet yapmışsak ben adaylarımı çekeceğim ve onları destekleyeceğim. İşte hodri meydan diyorum ama ses gelmiyor" dedi.

Destici, mübarek insanların, manevi büyüklerin yattığı tarihi ilçede olmaktan onurlu ve mutlu olduğunu belirtti. Sivrihisar'ın sorunlarını, dertlerini bildiklerini, el birliği ile çözmek için çalışacaklarını söyleyen Destici, "Sivrihisar tarihi, kültürü ve barındırdığı her türlü zenginliğe rağmen hak ettiği yere gelememiş, göç vermiş ve vermeye de devam etmektedir. El ele verip Sivrihisar'ımızı hak ettiği yere taşıyalım. Sivrihisar'ımızı Türkiye'nin yıldızı yapalım" diye konuştu.

"HÜKÜMET KÖYLÜYÜ VE ÇİFTÇİYİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Destici, "Sivrihisarlı kardeşlerimizin çoğunluğu çiftçilik ile geçiniyor. Ama 10 sene önceki fiyatlara mahsulünü satıyorlar. Bakıyorsunuz mazot 5'e, ilaç fiyatları 4'e, gübre fiyatları 4'e, işçi maliyetleri 3'e katlamış. Çiftçimizin arpası, buğdayı, pancarı, nohudu para etmiyor. Bu hükümet çiftçiyi, köylüyü yok etmeye çalışıyor. Çiftçiye ve köylüye sahip çıkılmadığı için ilçeler ve köyler boşalıyor. Türkiye'nin diğer bölgelerine bakıyorsunuz doğrudan mazot, gübre ya da doğrudan destek veriliyor. Son 10 yılda Eskişehir bölgesine yapılan destek sadece yüzde 10 artmışken, ülkemizin bir başka bölgesine yüzde 700 artmış. Bu ayrımcılık niye? Eskişehir'e, Sivrihisar'a, Günyüzü'ne, Mahmudiye'ye, Çifteler'e, Mihalgazi'ye, Sarıcakaya'ya ve diğer ilçelerimize neden ayrımcılık yapılıyor. Benim hemşehrilerim kanaat ve şükür sahibi oldukları için, devlete baş kaldırmadıkları için, milleti bölmeye çalışmadıkları için, teröre ve teröriste destek olmadıkları için mi mağdur ediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Destici, ülkenin bir bölgesinin elektrik parası ödemediğini de öne sürerek, "Sivrihisar'da ve diğer ilçelerimizde elektrik borçları var diye elektrikler ve sular kesiliyor. Sizin vicdanınız kurusun. Şimdi bunun adaleti nereden. Siz nasıl adalet dağıtıyorsunuz? Ben başbakan olayım ülkenin tamamından elektrik parası alırım ya da hiçbir yerinden almam. Adalet bunu gerektirir" şeklinde konuştu.

Vergi sistemi ile ilgili de açıklama yapan Destici, "Anayasa şunu diyor; 'Vergi kazançtan alınır.' Anayasa'da böyle yazmasına rağmen Türkiye'de nasıl alınıyor. Bu toplanan vergilerin yüzde 80'i dolaylı vergi. Çiftçi traktörüne mazot alırken, esnaf, emekli kendi arabalarına mazot, benzin ya da gaz alırken hangi vergiyi ödüyorsa Türkiye'nin en zengini de aynı vergiyi ödüyor. Böyle adaletsizlik olur mu? BBP iktidarında fakirden alıp zengine veren kapitalist düzeni yıkacağız ve yerine zenginden alıp fakire, yoksula, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayanlara veren, adil ve sosyal düzeni kuracağız. Bunu hep birlikte yapacağız Allah'ın izniyle" dedi.

"ALTERNATİF BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ"

"Türkiye'nin 75 milyonun 50 milyonu yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşıyor" diyen Destici, şöyle devam etti:

"TÜİK rakamlarına göre bin 80 TL altında alanlar açlık sınırı altında yaşıyor. Sivrihisar'daki Bağ-Kur emeklilerinin hangisi bin 80 TL maaş alıyor. Tamamı bu rakamın altında maaş alıyor. Bundan 10 sene önce bir Bağ-Kur emeklisi maaşı ile 20 büyük tüp alırken, şimdiki maaşı ile 10 tane büyük tüp alabiliyor. Hani fakire fukaraya sahip çıkmıştınız. Tam tersine büyük bir adaletsizlik var. Bu adaletsizlik her tarafa sıçramış durumda. Bütün emeklilerimiz, çiftçilerimiz, küçük esnafımız, işsizimiz, asgari ücretlilerimiz, taşeron işçilerimizin tamamı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Allah, sizler ve Sivrihisar'ımız şahit olsun ki Büyük Birlik Partisi iktidarında bu adaletsiz sistemi yıkacağız. Onun için diyorum alternatif var. Alternatif sizin hemşehrinizin başında bulunduğu Büyük Birlik Partisidir."

Destici, konuşmasının ardından partisinin İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'BBP İktidarında Adaletsiz Sistemi Yıkacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement