BBP'nin Eskişehir Mitingi - Son Dakika
Yerel

BBP'nin Eskişehir Mitingi

Genel Başkan Destici: "Sayın Başbakan, sen twittter'ı mwitter'ı kapatma, bence dükkanı mükkanı kapat git, millet bir rahatlasın"

23.03.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sayın Başbakan, sen twittter'ı mwitter'ı kapatma, bence dükkanı mükkanı kapat git, millet bir rahatlasın" dedi.

Destici, memleketi Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda, partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bugün gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren tüm adaylara, başarı diledi.

Kendilerinin iktidara gelmeleri halinde bu tür sınavların olmayacağını belirten Destici, "Öğrencilerimizin tamamı, sınavsız bir şekilde üniversiteye gireceklerdir. Bunun müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.

Destici, taşeron işçilere de kadro verilmesi gerektiğini aktararak, hükümeti devletin borçları bakımından eleştirdi.

Seçim meydanlarında halkın problemlerinin, ülkenin önceliklerinin değil, "kayıkçı kavgası"nın konuşulduğunu dile getiren Destici, şöyle devam etti:

"Ama onlara inat, onlar bir tarafta, Büyük Birlik Partisi bir tarafta. Birileri ne kadar kamplaştırmaya, ayrıştırmaya, bölmeye, parçalamaya, çatıştırmaya çalışırlarsa çalışsınlar, biz onlara inat, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, sevgi diyeceğiz ve milletimizin arasına kimsenin nifak sokmasına müsaade etmeyeceğiz."

Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim yaklaştıkça üslubunu sertleştirdiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Eğer Türkiye bir hukuk devletiyse, demokrasiyle yönetiliyorsa, ülkede adalet sisteminden bahsediyorsak, kimse bu olimpiyatları (Türkçe) yasaklayamaz. Atatürk Stadı, kimsenin malı değil, milletin, devletin malı. Başbakan da olsan, bunu yasaklayamazsın."

Destici, bir ara da bazı partililerin yuh çekmesi üzerine, "Yuhalamak yok. Biz, bize yakışanı yapacağız. Sadece düşüncelerimizi ifade edeceğiz çünkü asla bizim siyasi anlayışımızda da fikir ve misyonumuzda da kimseyi yuhalamak, kimseye hakaret etmek yok. Hele ülkenin başbakanıysa..." diye uyarıda bulundu.

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeline de değinen Destici, "Sayın Başbakan, sen twittter'ı mwitter'ı kapatma, bence dükkanı mükkanı kapat git, millet bir rahatlasın diyorum. Benim Sayın Başbakan'a söyleyeceğim bu" ifadesini kullandı.

Destici, miting sırasında ezan okunması üzerine konuşmasına ara vererek, seçim otobüsü üzerinde çömelerek bir süre bekledi. Ezan bittikten sonra konuşmasını sürdüren Destici, "Özerklik rüyası görenler, öz yönetim hayali içinde olanlara sesleniyorum" diyerek, şöyle konuştu:

"Bu büyük Türk milleti evet sabırlıdır, hoşgörülüdür ama yeri ve zamanı geldiğinde bu millet, bu vatanı, inandığı değer adına, gerektiği zaman kanını, malını, canını verir ama bırakın vatanın bir parçasını bir karış toprağını değil, bir çakıl taşını dahi size haram eder. Bunu herkes böyle bilsin ve aklını başına alsın. Bu büyük Türk milleti, gerektiğinde hayallerinizi zindan eder, rüyalarınızı kabusa çevirir, heveslerini kursaklarınıza tıkar. Aklınızı başınıza alın ve ona göre hareket edin, milletin arasına nifak sokmayın."

Destici, konuşmasının sonunda Eskişehir'deki belediye başkan adaylarıyla vatandaşları selamladı ve kendisini dinleyenlerin üzerine seçim otobüsünden kırmızı karanfil attı.

BBP Genel Başkanı Destici, mitingde gösteri sunan mehter takımını da bir süre yanlarına giderek izledi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BBP'nin Eskişehir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement