BBP'nin Kuruluşunun 23. Yıl Dönümü - Destici - Son Dakika
Güncel

BBP'nin Kuruluşunun 23. Yıl Dönümü - Destici

Görüntü Dökümü : BBP'nin kuruluşunun 23. yıl dönümü programından detaylar Programa katılanlardan detaylar Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuşması BBP'nin kuruluşunun 23. yıl dönümü BBP Genel Başkanı Destici: "PKK, Türkiye'yi bölmekle görevlendirilmiş taşeron bir örgüttür.

30.01.2016 02:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

BBP'nin kuruluşunun 23. yıl dönümü programından detaylar

Programa katılanlardan detaylar

Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuşması BBP'nin kuruluşunun 23. yıl dönümü

BBP Genel Başkanı Destici:

" PKK, Türkiye'yi bölmekle görevlendirilmiş taşeron bir örgüttür. Onun için onunla pazarlık edilmez,

mücadele edilir. Hatta cihat edilir"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın Türkiye'yi bölmekle görevlendirilmiş taşeron bir örgüt olduğunu belirterek, "Onun için onunla pazarlık edilmez, mücadele edilir. Hatta cihat edilir" dedi.

Destici, partisinin kuruluşunun 23. yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programdaki konuşmasına, BBP'nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet dileyerek başladı.

Kuruldukları günden bu yana hiçbir güç ve otoriteye boyun eğmediklerini dile getiren Destici, dünyanın neresinde mağdur ve mağduriyet varsa BBP'nin onların yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarihinin en buhranlı günlerini yaşadığını savunan Destici, ülkenin iki büyük yanlış politikanın bedelini çok ağır hasarlar alarak ödemeye devam ettiğini söyledi.

Destici, "İlki bizim 'Çözülme Süreci' dediğimiz, adına 'Çözüm Süreci' dedikleri 'Müzakere Süreci', diğeri ise beş senedir neo- Osmanlı gazlarıyla ve Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz sedalarıyla sürdürülen takıntılı Suriye politikaları" dedi.

Suriye'deki iç savaş hakkında değerlendirmelerde bulunan Destici, "Geçmişte Kuzey Irak'ta belirlenen 'kırmızı çizgiler' nasıl birer birer yok olduysa, müstakbel Suriye'deki PKK Kürdistan'ı tehlikesine karşı belirlenen kırmızı çizgiler de birer birer ihlal edilmeye başlandı" diye konuştu.

Terör olaylarına da değinen Destici, PKK'nın Türkiye'yi bölmekle görevlendirilmiş taşeron bir örgüt olduğunu dile getirdi. Destici, "Onun için onunla pazarlık edilmez, mücadele edilir. Hatta cihat edilir" ifadelerini kullandı.

"Başkanlık sistemine geçilmesi gerek"

BBP'nin herhangi bir partinin değil, "vurguncu düzenin" alternatifi olduğunu belirten Destici, Türkiye'de sistemin değişmesinden yana olduklarını, ya tam demokratik parlamenter ya da üniter yapısını koruyacak başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de yavaş yavaş bir psikolojik kopuş ortamının doğduğunu da öne süren Destici, şu açıklamaları yaptı:

"Aynı ülke içinde birbirinden farklı iki ayrı halk ve iki farklı kamuoyu oluşmaya başlamışken, medya da tüm bunlara çanak tutarken, hangi açılım sürecinden ve hangi romantik barış hikayelerinden medet umacaksınız. Eşkıyanın Meclis'teki Truva atlarına da sesleniyorum; bu milletin içine nifak tohumları ekmeyi bırakın. Bu ülkede toplumsal gerilime malzeme verecek eylemlerden vazgeçin. Ne siz ne de sizin eli silahlı eşkıya takımınız Kürt vatandaşlarımızın temsilcileri değilsiniz."

Etkinliğe, İran'ın Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli ve partililer katıldı.

BBP\'nin Kuruluşunun 23. Yıl Dönümü - Destici
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP'nin Kuruluşunun 23. Yıl Dönümü - Destici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement