BBP "Yazıcıoğlu Soruşturması"Yla İlgili Kurulacak Web Sitesinde Belge ve Bilgileri Kamuoyuyla... - Son Dakika
Politika

BBP "Yazıcıoğlu Soruşturması"Yla İlgili Kurulacak Web Sitesinde Belge ve Bilgileri Kamuoyuyla...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopterin düşmesiyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde olayın ilk gününden bugüne kadar gelen bütün bilgileri, belgeleri, dosyayı, süreci özel oluşturacağımız bir web sayfasından kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

24.08.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının hayatını kaybettiği helikopterin düşmesiyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde olayın ilk gününden bugüne kadar gelen bütün bilgileri, belgeleri, dosyayı, süreci özel oluşturacağımız bir web sayfasından kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Tes-İş Sendikası Genel Merkez binasındaki konferans salonunda düzenlenen Genel İstişare Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Destici, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öne çıkan adayları partililerle istişare ettiklerini ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararı aldıklarını belirtti.

"Biz istişarelere uyduk, sünneti yerine getirdik" diye konuşan Destici, "Hata da yapmış olabiliriz ama inandığımız için, doğru olduğunu düşündüğümüz için yaptık. Birilerinin iftira ettiği gibi asla pazarlıklar yapmadık. BBP her şeyi açık şekilde milletinin önünde yapar. Benim ve arkadaşlarımla alakalı iftara atanlar, ellerinde bir belge ve bilgi varsa açıklayacaklar. Eğer açıklamazlarsa namerttirler" dedi. Destici, yapılmak istenenlerin asıl amacı olarak "BBP'yi yıpratmak ve bitirmek" olduğunu dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI RESMİ GAZETE'DE HALEN YAYINLANMIYOR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından iktidarın ve muhalefetin kendi gündemine döndüğünü belirten Destici, " Türkiye'de yasalara siyasetin inanılmaz müdahalesi var. Resmi Gazete günlerdir cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını Başbakanlık'ın talimatıyla yayınlamıyor. Bir hukuk devletinde bunlar olabilir mi? Maalesef şu anda hukuk rafa kalkmış durumda" şeklinde konuştu. Destici ayrıca seçim sürecinde TRT'nin taraflı davrandığını, iktidar partisi dışında diğer partilere televizyonlarında yeterince süre tanımadığını savundu.

Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Davutoğlu, seçilmiş cumhurbaşkanı ve halen AK Parti Genel Başkanlığı'nı yürüten Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hem genel başkanlığa hem de başbakanlığa atandı. Geriye kalan sadece prosedürden ibaret; kongre, cumhurbaşkanının görevlendirmesi, bakanlar kurulunu kurması... Ortada tamamen atama yoluyla gerçekleşmiş bir durum var. Böyle olmuş olmasına rağmen öncelikle Sayın Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ediyorum, ailesi, camiası ve Türk milleti için hayırlı olmasını diliyorum. Ama Davutoğlu, bu atanmışlıktan kurtulması için Türkiye'yi bir erken seçime götürmeli, yetkiyi milletten istemeli, bakalım millet onu başbakan olarak görmek istiyor mu, istemiyor mu? Bunu millete sormamız lazım."

"DAVUTOĞLU BİR ENKAZ DEVRALDI"

AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir enkaz devraldığını belirten Destici, Türkiye'nin mevcut durumunu "Hormanla büyütülmüş bir bitki"ye benzetti. Destici, ihracatı 36 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkardıkları için övünenlerin ithalatı 50 milyar dolardan 250 milyar dolara getirdiklerinden ve dış ticaret açığının 100 milyar dolar civarında olduğundan hiç bahsetmediklerine dikkat çekti.

Herkesin hukukun önünde eşit olması gerektiğini vurgulayan Destici, "Kurumlar arası diyalog da bitmiş vaziyette. Türkiye'nin bir bölgesini fiili olarak özerkleştirdiler, PKK'yı meşrulaştırdılar; PKK şu anda yol kesiyor, haraç topluyor, her türlü yasadışı eylemi yapıyor ama devletin valisi, kaymakamı sesini çıkaramıyor. Çünkü Türkiye'yi yönetenler böyle istiyor" dedi.

"TÜRKMENLER YOK EDİLMEKLE KARŞI KARŞIYA"

Türkmenlerin hem Suriye'de hem de Irak'ta yok edilmekle karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Destici, " Sincar Dağı'ndaki Ezidiler Türkiye'nin gündeminde ama onlar kadar hayatını kurtarmak için kaçan binlerce Türkmen Türkiye'nin gündeminde değil. 100 bine yakın Şii Türkmen güneye göç etmek zorunda, Türkmen bölgeleri boşaltılıyor. Amerli Kasabası'nda haftalardır, Işid'e karşı direniyor Türkmenler ve şu anda bir katliamla karşı karşıyalar. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi dün akşam katliam uyarısı yaptı. Ama bizimkilerde tık yok" açıklamalarında bulundu.

"Ortadoğu'da ABD, İsrail, Işid, PKK ve Barzani'nin aslında ortak bir proje yönettiğini" iddia eden Destici, "Her ne kadar içlerinden bazıları birbirlerine karşıymış gibi gözükse de hepsinin hedefi aynı. Türkiye'yi yönetenler maalesef bir türlü bu oyunu göremediler. 'Gördüler de içindeler' demeye vicdanım elvermiyor, ahlaklı davranıyorum" dedi.

"RAHMETLİ MUHSİN BAŞKANIMIZIN ŞEHADET SÜRECİYLE İLGİLİ KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ"

Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakilerle ilgili soruşturma konusunda kamuoyunu özel oluşturacakları bir internet sitesinden bilgilendireceklerini açıkladı. Destici, "Rahmetli Muhsin Başkanımızın şehadet süreci ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımızın hukuki süreçlerini takibiyle ilgili, her ne kadar süreci üzerini kapatmaya çalışsalar da buna müsade etmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde olayın ilk gününden bugüne kadar gelen bütün bilgileri, belgeleri, dosyayı, süreci özel oluşturacağımız bir web sayfasından kamuoyunu bilgilendireceğiz. Hukukçu kadrolarımızı zenginleştireceğiz. Bundan sonra bu hadisenin aydınlatılması için ne gerekiyorsa daha güçlü bir şekilde yapacağız" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP 'Yazıcıoğlu Soruşturması'Yla İlgili Kurulacak Web Sitesinde Belge ve Bilgileri Kamuoyuyla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement