BDDK Kararları - Son Dakika
Ekonomi

BDDK Kararları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), İş Bankası'na, yurtiçi ve yurtdışındaki banka ve diğer finansal kuruluşlara, kredi operasyon işlemlerine ilişkin danışmanlık hizmeti sunması için izin verildi.

25.11.2015 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), İş Bankası'na, yurtiçi ve yurtdışındaki banka ve diğer finansal kuruluşlara, kredi operasyon işlemlerine ilişkin danışmanlık hizmeti sunması için izin verildi.

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararlarına göre, İş Bankası AŞ'ye, Bankacılık Kanunu çerçevesinde, yurtiçi ve yurtdışında kurulu banka ve diğer finansal kuruluşlara, Türkiye'de yerleşik firmalara kullandırılacak kredilere yönelik, dokümantasyon hazırlama ve bilgilendirme, teminat alma ve izleme, teminatları nakde çevirme ile bunların raporlanmasına yönelik kredi operasyon işlemlerine ilişkin destek/danışmanlık hizmeti sunması konusunda izin verilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan, Man Finansman AŞ'nin Volkswagen Doğuş Finansman AŞ'ye devri suretiyle adı geçen şirketlerin birleşme işlemi neticesinde Man'ın faaliyet izninin Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu hükümleri çerçevesinde iptal edilmesine de karar verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi BDDK Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement