BDP Bağlar Adayları Korederê Aşiretini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

BDP Bağlar Adayları Korederê Aşiretini Ziyaret Etti

BDP Bağlar Adayları Korederê Aşiretini Ziyaret Etti

BDP Bağlar Belediye Eş Başkan adayları seçim çalışmaları kapsamında bin 500 nüfusa sahip Korederê aşiretini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

25.03.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Bağlar Belediye Eş Başkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Adaylar, bin 500 nüfusa sahip Korederê aşiretini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Adaylara BDP Bağlar İlçe yönetimi, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koş ve çok sayıda partili eşlik etti. 1992 yılında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne bağlı Konacık (Korederê) köyünde yaşayan ve koruculuk sistemini kabul etmedikleri için göçe maruz bırakılarak Diyarbakır'ın Bağlar semtine yerleşmek zorunda bırakılan aşiret, ziyaretten memnun olduklarını belirterek BDP'yi sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan BDP Bağlar Belediye Eş Başkan Adayı Eşref Güler, Korederê aşiretinin partiye çok bağlı olduğunu belirterek, "Sizlerden oy istemek için gelmedik, mahalle meclislerimizin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz o yüzden sizden ricamız mahalle meclislerinde yer almanızdır. Bir sorununuz varsa dinlemek için geldik" dedi.

'YAPACAĞIMIZ BÜTÜN PROJELERİMİZİN ALTINDA HALKIMIZIN İMZASI OLACAKTIR'

BDP'nin Bağlar'da 15 yıldır yerel yönetimde olduğunu ve birçok değişime altına imzasını attığını dile getiren BDP Bağlar Belediye Eş Başkan Adayı Birsen Kaya Akat ise, "Eskiden su bile gelmiyordu Bağlar'a. Mevcut belediyemiz sizin de bildiğiniz gibi Türkiye sıralamasında 7.nci sırada yer alıyor. Bu belediyemizin ne kadar çok iş yaptığının küçük bir göstergesi. Onların yarım bıraktığı bir iş varsa o iş bizim işimizdir artık" dedi. Belediye halkla birlikte yöneteceklerinin sözünü veren Akat şöyle devam etti:

"Bundan sonra ne eksiğimiz varsa her şeyi hep birlikte yapacağız, Belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Koredere aşireti devletin zulmünü en ağır biçimde yaşamış bir köyümüzdür. Hizmetin en iyisine layıktır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP Bağlar Adayları Korederê Aşiretini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement