BDP'den Güzelbey'e Nezaket Ziyaret - Son Dakika
Yerel

BDP'den Güzelbey'e Nezaket Ziyaret

BDP\'den Güzelbey\'e Nezaket Ziyaret

BDP Sur Belediye Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e nezaket ziyaretinde bulundu.

24.03.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Sur Belediye Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e nezaket ziyaretinde bulundu.

BDP İl Eşbaşkanı Bedran Fermanoğlu, HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Karayılan ve EMEP İl Eşbaşkanı Mecit Bozkurt ile birlikte gelen Demirbaş, Başkan Güzelbey'e hem veda ziyareti hem de nezaket ziyaretinde bulundu.

Bedran Fermanoğlu ile önceden de arkadaşlıkları bulunduğunu ifade eden Güzelbey, "Bedri başkanı aynı zamanda ameliyat etmiştim. Siyasilerde doktorluk farklı bir yer alır. Öncelikle hastalarının menfaatlerini korumak zorundadırlar. Tabi farklı olabilir ama dostluk bakidir. Dostlarımıza teşekkür ediyoruz ziyaretlerinden ötürü" dedi.

Abdullah Demirbaş Tarihi Kentler Birliği çatısı altında birlikte çalıştıklarını açıklayan Güzelbey, "Burada parti anlayışı yoktu, bütüncül anlayışı vardı. Biz bunu gerçekleştirdik. İnanın ben orada görev yaptığım sürece bir konu gündeme geldiği zaman bu belediye başkanı arkadaş hangi partiden diye asla düşünmedim. Sonuç da seçilmiş bir başkandır halkın tercihine saygı duymak lazım diye düşündük. Burası belediye halkın evi bunun için ben bu ziyareti önemsiyorum. Asla kırgın değilim. Çünkü beni kimse cezalandırmıyor, ben kendim bu kadar dedim, hepiniz biliyorsunuz. İlk aday olduğumda dedim ki ben en fazla iki dönem başkanlık yapacağım. Şimdi çok şükür 10 yılı tamamladık. Samimi bir itirafım ben bile hayal edemeyeceğim işler yaptım. Ben böyle şeyleri bu kadar yapacağımı tahmin edemiyordum. Sonuç da biz doktorluktan buraya gelmiş bir adamdık, ama iyi bir ekiple çalıştık. Bu geldiğimiz noktada da şehirde kazandı tabi biz de kazandık insanlar da kazandı, insanların yaşam standardı yükseldi. Şehirdeki mülklerin değeri arttı, buradan belediyeler gelir elde etti" şeklinde konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren belediyenin borçları ile ilgilendiğini aktaran Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bugün 1 milyar 326 milyon dolar borcun üçte ikisini ödemiş bir belediye başkanıyım. Göreve teslim aldığımızda borç içindeydik. Bugün kendi imkanlarımız ile tramvay yapıyoruz, kendi imkanlarıyla göleti yapıyoruz, kendi imkanlarıyla spor kompleksi yapıyoruz. 110 tane yeni otobüs aldık. 10 yıllık görev boyunca bir tek dolar, euro borç dış kaynak kullanmadık, hepsini kendi iç finansmanlarımızla kaynaklarımızla hallettik."

Demirbaş ise Başkan Güzelbey ve Metin Sözen hoca ile Tarih Kentler Birliği'nde çok doğru işler yaptıklarını ifade ederek, "Asım bey ve Metin beyle birlikte tarihi kentler birliğinden çok iyi çalışmalar yaptık. Burada çok güzel başkanlık dönemi yaptı. Biz gerçekten kendisine çok şey borçluyuz. Sayın başkanımın çok iyi de bir başkanlık süreci oldu. Tarihi kentler birliğinde hem de Gaziantep'te yürüttüğü çalışmaları BDP olarak da ayrıca teşekkür ediyoruz. Kendisine bundan sonraki yaşamında da inşallah başarılı şeyler yapacaktır. Umarım iyi şeylerin sahibi olacaktır. Umarız bu kent hep birlikte daha güzel şeyleri hak edecektir. Tabi ki başkanımızı da bırakmayacağız zaman zaman kuracağımız bir danışma meclisinde kendisinin deneyimlerinden tecrübelerinden yararlanacağız. Çünkü tarihi kentler birliğinde çok güzel çalışmalarına sahip oldum. En sonda buraya gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanının ödül töreninde birlikteydik. O da ayrıca çok güzel bir anı oldu. Biz Asım Bey'i hep hayırla yad edeceğiz. Yaptığı önemli çalışmalar da var. Biz onun gibi insanlarında değerli olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BDP'den Güzelbey'e Nezaket Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement