BDP, Diyarbakır'da Zaferini Kutladı - Son Dakika
Güncel

BDP, Diyarbakır'da Zaferini Kutladı

BDP, Diyarbakır\'da Zaferini Kutladı

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi ile 16 ilçede resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan BDP'liler kentte kutlamalar yaptı.

31.03.2014 02:43  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi ile 16 ilçede resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazanan BDP'liler kentte kutlamalar yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Gültan Kışanak, seçimin galibinin BDP olduğunu ve hem oylarını hemde belediye sayısını artırdıklarını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara BDP'li Gültan Kışanak, kazanırken, BDP Çüngüş dışındaki 16 ilçede de belediye başkanlıklarını kazandı. BDP Diyarbakır il binasının önünde toplanan binlerce kişi halaylar çekerek, partilerinin başarısını havai fişekler atıp, konvoylar halinde kentte tur atarak gece yarısına kadar kutladı.

Seçim sonuçlarını BDP il binasında izleyen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, seçimin galibinin BDP olduğunu, hem oylarını hemde belediye sayılarını artırdıklarını ifade ederek, BDP bu toprakların en kadim ve köklü partisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuşturdedi.

Kışanak, bugün halkın son sözünü söylediğini ve ortaya çıkan zaferin halkın zaferi olduğunu belirterek, Ortaya çıkan sonuçlar isimsiz binlerce kahramanın başarısıdır. Biz Diyarbakır'a layık olmaya çalışacağız. Bundan sonra eş başkan olarak bize oy veren vermeyen bütün halkımızın hizmetkarı olacağız. Bu kentin geçmişine, kültürüne ve siyasal misyonuna göre hareket edeceğiz. Bu bir demokratik yarıştır. Bizim için halkımızın kararı ve iradesi çok önemllidir diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP, Diyarbakır'da Zaferini Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement