BDP Genel Başkanı Demirtaş Mersin'de - Son Dakika
Politika

BDP Genel Başkanı Demirtaş Mersin'de

BDP Genel Başkanı Demirtaş Mersin\'de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberinde HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile birlikte Mersin'de, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım mitingine katıldı.

16.03.2014 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberinde HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ile birlikte Mersin'de, partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım mitingine katıldı. Tırmıl Miting Alanı'nda partililerine hitap eden Demirtaş, Mersin'de, Akdeniz Belediyesi'nin BDP'nin yönetiminde olduğunu hatırlatarak, 30 Mart seçimlerinde yeni belediye başkanlıklarını da BDP yönetimine katmayı hedeflediklerini söyledi.

30 Mart seçimlerinin AK Parti açısından en büyük kabusa dönüşeceğini ileri süren Demirtaş, "Mersin'de de AK Parti'ye, CHP'ye ve MHP'ye büyük bir kabus yaşatacağız. Ama bunun için biraz daha fazla çalışmalıyız. İki hafta kaldı, bu 2 hafta gece gündüz demeden çalışmalıyız. Çünkü artık BDP'nin meşesi, her yere gölgesini verecek. BDP'nin gölgesinden bütün halklar yararlanacak" ifadelerini kullandı.

Kalabalığı provokasyonlara karşı uyaran Demirtaş, bazı bölgelerde BDP bayraklarının yakıldığını, HDP tabelalarının indirildiğini ifade ederek, ne olursa olsun kimsenin tahriklere kapılmamasını istedi. Demirtaş, ayrıca herkesin 30 Mart'ta sandık başına gitmesini ve tek bir oyun bile zayi olmamasını talep etti.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise Türkiye'nin 30 Mart'ta son derece kritik bir seçim yapacağını dile getirerek, bu seçimde Kürtlerin AK Parti'ye destek vermeyeceğini ileri sürdü. Kürkçü, 30 Mart seçimlerinde Akdeniz Belediyesi'nin yanı sıra Toroslar Belediyesi'ni de kazanacaklarını ileri sürerek, "Bu seçimler, HDP ve BDP'yi yükselirken görecek. Türkiye'nin siyasi iktidarı bundan sonra hiçbir zaman bizi hesaba katmadan tasarlanamayacak, gerçekleşemeyecek. Çünkü bu seçimlerde yüzde 10 barajını sandıklara gömeceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Genel Başkanı Demirtaş Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement