BDP Genel Başkanı Demirtaş, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Yerel

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Şanlıurfa'da

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Şanlıurfa\'da

"Umarım seçim sonucunda Türkiye'de daha güçlü bir barış, daha güçlü bir kardeşlik rüzgarı esecektir"

28.03.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Umarım seçim sonucunda Türkiye'de daha güçlü bir barış daha güçlü bir kardeşlik rüzgarı esecektir" dedi.

Demirtaş, partisince Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 63 gün önce Şanlıurfa'da başlattıkları seçim kampanyasında belediye başkan adaylarına destek verdikleri için kent halkına teşekkür etti.

Kentte yürüttükleri seçim kampanyasının diğer illere ve adaylara örnek olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, seçim kampanyasının 90'ıncısı olan final mitingini Şanlıurfa'da yaptıklarını söyledi.

Şanlıurfa'nın yıllardır hak ettiği yatırımları almadığını savunan Demirtaş, "AK Parti 2011'deki genel seçimlerde Şanlıurfa için 4 yılda 400 proje yapacağını açıkladı. Büyük bir şaşa ve törenle 'Urfa'ya 400 proje yapacağız' dediler, 100 tanesini burada açıklasınlar, 100'ünü yaptıklarını ispat etsinler, biz siyasetten çekileceğiz. Tamamı şişirme, tamamı balon" diye konuştu.

Provokasyon uyarısı

BDP'nin belediyelerin bulunduğu illerdeki vatandaşların kentte yapılan hizmetlerden memnun olduğunu ifade eden Demirtaş, bunun en büyük göstergesinin de o illerde BDP'nin artan oy oranları olduğunu söyledi.

Seçimlerde sandık güvenliğinin önemine işaret eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Seçimin yapıldığı gün sandık başında kavga çıkarıp, gerilim yaratmak isteyenler olabilir. Bunlara asla mahal vermeyin, asla bu provokasyonlara gelmeyin. Çünkü sandık başında kavga çıkarıp, 'sandık güvenliği kalkmıştır' diye oraya başkalarını, güvenlik güçlerini davet etmek isteyebilirler. Siz bu tür oyunlara gelmeyin, sabırlı ve sakin olun. Tıpkı 63 gündür yaptığınız gibi kazanacağınıza artık inanmışsınız. Artık Urfa BDP'li belediyeye kavuşuyor. Bu inançla bu sabırla seçim neticelensin."

"Helallik istiyoruz"

Demirtaş, 30 Mart'ta sandıklardan çıkacak sonuçlara saygı duyacaklarını belirtti.

Yaklaşık 2 aydır seçim çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Elbetteki bu kampanya, bu seçim çalışmaları sırasında istemeden de olsa üzdüğümüz, kırdığımız, incittiğimiz insanlar, siyasetçiler olabilir. Seçim en nihayetinde gelip geçicidir, baki olan insanlığımızdır, baki olan sevgimiz saygımızdır. Biz bugüne kadar istemeden de olsa kimi incitmiş kimi kırmışsak hepsinden helallik istiyoruz. Bizim nazarımızda hepsi kardeşimizdir, bütün partililer bütün partilere oy verenler kardeştir. Umarım seçim sonucunda da Türkiye'de daha güçlü bir barış daha güçlü bir kardeşlik rüzgarı esecektir." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel BDP Genel Başkanı Demirtaş, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement