BDP'li Baluken: Provokatif Bir Durumla Karşı Karşıyayız - Son Dakika
Politika

BDP'li Baluken: Provokatif Bir Durumla Karşı Karşıyayız

BDP\'li Baluken: Provokatif Bir Durumla Karşı Karşıyayız

BDP Grup Başkan Vekili Baluken, Bingöl'deki hain saldırıya ilişkin, "Ne olursa olsun olayın provokasyon olduğu yönünde kanaate sahibiz." dedi.

10.10.2014 22:06  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Grup Başkanvekili Baluken, Bingöl'deki hain saldırıya ilişkin, "Ne olursa olsun olayın provokasyon olduğu yönünde kanaate sahibiz. Kimden gelirse gelsin şuanda provokatif bir durumla karşı karşıyayız. Özellikle çözüm sürecinin ciddi düzeyde zorlanma yaşandığı süreçte bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl İl Emniyet Müdürü'ne düzenlenen saldırıda 2 emniyet görevlisini şehit eden ve ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lının cesetlerinin bulunduğu morga geldi. BDP'lilerle ön görüşme yapan ardından da morga girerek bilgi alan Milletvekili Baluken açıklamalarda bulundu. Savcının yaptığı işlemleri görme fırsatı yakaladıklarını belirten Baluken, "Bir cenaze teşhis edildi. Bu cenaze A.B. adında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan bir arkadaşımız. Hiçbir silahlı yapılanmayla ilişkisi olmayan bir arkadaşımız. Karanlık bir olay gibi duruyor. Gerek emniyet müdürüne yapılan saldırı, gerekse de içerisinde sivillerin olduğu, teşhis edemediğimiz 3 cenazenin olduğu iki olay bir birinden ayrıkmış gibi duruyor" dedi.

Suikastın içerisinde profesyonellik olduğunu dile getiren Baluken, "Emniyet müdürü ve ekibi bir kafe de çay içtikten sonra çıkıyorlar. Suikastla ilgili de en azından güçlü bir istihbaratın olduğunu düşünüyoruz. İşin içinde o saatte kafeden çıkışını bile takip edecek düzeyde bir profesyonellik var. Çelişkiler çok fazla. Bunları sadece iddia olarak söyleyebiliyorum. KCK yönetiminin herhangi bir saldırı talimatı yok. Çünkü mevcut durumda çatışmasızlık söz konusu ve özellikle bütün bu olaylar yaşanırken Öcalan'dan bir yazılı mektup aldık. Bu yazılı mektubu da gece yarısı kandile ilettik. Hemen ertesinde de KCK'dan sokaktaki toplumsal olaylarla ilgili de ciddi bir hassasiyet çağrısı geldi. Mevcut durum buyken böylesi bir saldırının yapılma ihtimalini çok zayıf olarak değerlendiriyoruz. Ne olursa olsun olayın provokasyon olduğu yönünde kanaate sahibiz. Kimden gelirse gelsin şuanda provokatif bir durumla karşı karşıyayız. Özellikle çözüm sürecinin ciddi düzeyde zorlanma yaşandığı süreçte bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem iç işleri hem de KCK yönetiminin bu olayı biran önce soruşturması kamuoyuna gerekli açıklama yapılması gerektiğini bilgisini aktardım" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Baluken: Provokatif Bir Durumla Karşı Karşıyayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

  • Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını belirterek, sürenin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandıracağını ve işsizlik ile göçün artacağını ifade etti.

  • Didim'de TKP/ML Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:27 Didim'de TKP/ML Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Didim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen koordineli çalışmada, TKP/ML terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan M.M.D. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı
    11:26 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan sevgililer yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili C.G.Ç. ve sevgilisi C.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. C.G.Ç.'nin daha önce çeşitli suçlardan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:22 Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. Başkan Demir, teşekkür konuşmasında Ardahan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini söyledi.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.


Advertisement