BDP'li Belediye Başkan Yardımcısından Başbakan'a Mektup - Son Dakika
Güncel

BDP'li Belediye Başkan Yardımcısından Başbakan'a Mektup

BDP\'li Belediye Başkan Yardımcısından Başbakan\'a Mektup

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Feremez Kaya,Irak'ın kuzeyine kaçan 76 yaşındaki babasının geri dönmesi için Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı.

06.12.2013 19:39  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Feremez Kaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubunda 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Irak'ın kuzeyine kaçan 76 yaşındaki babasının geri dönmesi için yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, yaptığı açıklamada, 2008 yılında Demokratik Toplum Partisinin (DTP) kapatılma kararının ardından düzenlenen bir açıklamaya katıldığı gerekçesiyle hakkında "örgüt üyesi olmak" suçundan dava açılan ve 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan babası Abdulhalim Kaya'nın 4 yıldır kaçtığı Irak'ın kuzeyinde sürgün hayatı yaşadığını ileri sürdü.

Babasının sürgün hayatının son bulması için Başbakan Erdoğan'a göndermek üzere bir mektup hazırladığını ifade eden Kaya, babasının 4 yıldır yaşamını tek başına idame edemeyen babasının sürgün hayatı yaşadığını savundu.

Kaya, sürgünde yaşayan insanların topraklarına geri dönmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Başbakan geçtiğimiz günlerde 37 yıldır sürgünde yaşayan Şivan Perver'i Diyarbakır'a getirdi. Bu sürgün yaşayan insanlar için önemli bir gelişmedir. Ancak bunun sadece Şivan Perver ile kalmaması gerekiyor. Sürgünde yaşayan binlerce insan var. Bu nedenle bu kişiler için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı olmak üzere sürgünde yaşayan insanların topraklarına geri dönmesi için gereken yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çaba içerisinde olunmalıdır."

Kaya daha sonra hazırladığı mektubu PTT Siirt Şubesinden Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BDP'li Belediye Başkan Yardımcısından Başbakan'a Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement