BDP'li Belediyeye Stad Yok! - Son Dakika
Yerel

BDP'li Belediyeye Stad Yok!

BDP\'li Belediyeye Stad Yok!

Viranşehir Belediyesi, gençlere yönelik açtığı stadı kullanamıyor. Gerekçenin ilçe belediyesinin BDP'li olduğu iddia ediliyor.

18.05.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir'de BDP'li ilçe belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürlüğü arasında stad krizi çıktı. Viranşehir Belediyesi, beden eğitimi öğretmenliğine hazırlanan öğrencilere yönelik açtığı ücretsiz kurs için spor sahası bulamıyor. Belediyeye bağlı Med Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde kurs açtıklarını söyleyen merkezin müdürü Suar Uzun, öğrencilerin çalışmalarını yapabilmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürlüğünden kapalı spor salonu ve stadyumu resmi olarak talep ettiklerini ancak verilmediğini belirtti. 120 öğrencinin kaderini belirleyecek olan bu kriz çözülmezse, şuanda olduğu gibi sıvana kadar tozlu ve dikenli yollarda kurs verilecek. Spor Müdürlüğünün, belediyeden giden talebe "Fiziki koşulların yetersizliği" şeklinde mazeret öne sürdüğü bildirildi. Önümüzdeki yıl için ise belediye kendi spor kompleksini yaparak bundan böyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden bağımsız hareket edeceği öğrenildi.

MÜDÜR, AK PARTİ İLÇE BAŞKANININ KARDEŞİ!

Med Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Suar Uzun, "AKP İlçe Başkanı Celalettin Sayan'ın ağabeyi olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Dinçer Sayan, bakanlık yazısı ve 'Fiziki koşulların yetersizliği' gerekçeleri ile gençlere yer tahsis etmedi. Açtığımız ücretsiz kursa 120 genç başvurdu. Ancak spor tesisi bulunamadığı için şimdilik kurs, köy yollarında devam ediyor." dedi.

120 öğrencinin kaderini etkileyecek olan bu kurs için ilçe spor müdürünün yerlerinin olmadığını iddia ettiğini kaydeden Uzun, gençlerin geleceklerinin siyasi amaçlara alet edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Geçen yıl belediyenin açtığı kursta ilçe spor müdürünün yine aynı tavrı sergilediğini belirten Uzun, "Hiçbir siyasi çıkar ve rant bu gençlerimizin geleceklerinden önemli değildir. Bu gençler bizim geleceğimiz. Fakat bazı kişiler siyasi rant elde etmek için çalışıyor. Biz Viranşehir'de bir ilki gerçekleştirdik. Geçen sene kurs açmıştık ve imkansızlıklara rağmen 23 gencimiz üniversiteye girdi. Bu sene yine aynı çalışmayı yapmaya karar verdik. 120 öğrencimiz başvuru yaptı. Fakat ilçe spor müdürü Dinçer Sayan ki AKP ilçe başkanının kardeşi; belediyeye yerlerini vermeyeceklerini söyledi. Ve bakanlığın yazısını bahane etti. Bu tür bahanelerin ardına saklanmamalı. Bu stad bu kapalı spor salonu tüm Viranşehir'indir" diye konuştu.

'ÖZEL KURSA VAR BELEDİYEYE YOK'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne yazı yazdıklarını fakat spor müdürlüğünün kendilerine "kapasite yetersiz" şeklinde cevap verdiğini kaydeden Uzun, "Bize kapalı spor salonunun fiziki koşulları yetersiz diye cevap veriyor. Fakat biz böyle olmadığını çok iyi biliyoruz. Şuan da İbrahim Özyıldız isimli bir vatandaş özel kurs açmış ve öğrencilerini orada çalıştırıyor. Oysaki biz belediyeyiz ve resmi bir kurumuz. Bize de tahsis edilmesi gerekir. Sayın kaymakam devreye girmesine rağmen, o şahıs yine salonu vermeyi kabul etmedi. Şuan belediyemizin spor kompleksi yapılıyor. Burası bitince artık onlara muhtaç olmayacağız." diye ifade etti.

Çalışacak yerleri olmayan 120 öğrenci ise, Viranşehir'in Yolbilen ve Kanarlar köy yollarında dikenler ve tozlar içinde çalışmalarını sürdürüyor. Gençler ısınma hareketlerini ise belediyenin inşaatı süren spor kompleksinde gerçekleştiriyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP'li Belediyeye Stad Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement