BDP'li Gündeş'ten Seçim Sonrası İlk Yorum - Son Dakika
Politika

BDP'li Gündeş'ten Seçim Sonrası İlk Yorum

BDP\'li Gündeş\'ten Seçim Sonrası İlk Yorum

Mersin'de seçimi kaybeden Toroslar BDP Eş Başkan Adayı Bedrettin Gündeş yazılı açıklama yaptı.

01.04.2014 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gündeş yaptığı yazılı açıklamada, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Siyaset ahlaki temelde yapılmalı. Yaşamı yeniden yorumlamak ve şekillendirmek istedik. Demokratik, Modern, ekolojik ve kadın endeksli bir programın sosyal yaşama uyarlanması için yola çıktık. 21. Yüzyılın önemli bir buluşu olan Eş Başkanlık sistemiyle, ortaklaşmayı, birlikte yönetmeyi, halkla bütünleşmeyi düşündük. Halkımızı esas alarak yerinden yönetmeyi pratikleştirmek istedik. Ama bu sefer olmadı.

Seçim çalışmaları boyunca her aşamada bizimle birlikte emek harcayan çok değerli seçim koordinasyonuna, mahalle temsilcilerine, seçim ofislerinde görevli arkadaşlara, bizi evinde ağırlayan, ilgi gösteren, açılışlarımıza katılarak destek veren çok değerli halkımıza, mahalle yürüyüşlerinde bizimle yarışırcasına dimdik yürüyen değerli ve yürekli analarımıza yürekten selam olsun. Emek ve insan en değerli iki kutsalımızdır.

Bu iki değerin yaratığı heyecan, inanç ve özveri bizleri son derece mutlu etti. Halkımızla iç içe olduk. Birlikte yürüdük, birlikte heyecanlandık. Bu bir yürüyüş hareketidir. Devam edecek. Taki, insanın insanca yaşayabileceği ve kendini özgürce ifade edebileceği, demokratik bir alan yaratılana dek.

Demokratik bir yarış olsun istedik. Seçim çalışmalarımız 3 ay boyunca, bir iki basit olayın dışında iyi geçti. Son gün basit, kirli siyaset, manipülasyon, kışkırtma içerikli bildiriler dağıtılarak halkımız yanıltılmaya çalışılmıştır. Bu tür girişimler demokrasi adına, adalet adına, ahlak adına hiçte yakışık olmamıştır. Bu anlayışı çıtanın altında görüyor ve gaflet içinde olduklarını belirtiyoruz''

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika BDP'li Gündeş'ten Seçim Sonrası İlk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement