BDP'li Sakık: Sıfır Baraj Uygun Olabilir - Son Dakika
Güncel

BDP'li Sakık: Sıfır Baraj Uygun Olabilir

BDP\'li Sakık: Sıfır Baraj Uygun Olabilir

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, seçim sistemine ilişkin "Bugünkü yöntemde sıfır baraj uygun olabilir.

21.04.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, seçim sistemine ilişkin "Bugünkü yöntemde sıfır baraj uygun olabilir. Bütün düşünce ve iradenin parlamentoya nasıl yansıyacağı konusunda çaba sarfetmeliyiz. Dilerim AKP kendisine uygun değil, bu ülkenin realitesine uygun sistemi hayata geçirir" dedi.

TBMM bahçesinde bir basın toplantısı yapan Sakık, 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere değindi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'un 1990-1996 arasında Şanlıurfa Valisi olduğunu ve bu sürede onlarca faili meçhul cinayet işlendiğine dikkat çeken Sakık, "Akbulut içinde JİTEM, MİT, korucuların bulunduğu kirli dönemden geliyor. O dönemde görev yapan bütün birimler, gelin neyi gördüyseniz, neyi yaşadıysanız anlatın. Bu halk sizi affetmeye hazır, yeter ki failler bilinsin" dedi.

Toplantıdan sonra soruları da yanıtlayan Sakık, AK Parti'nin genel seçimlerde daraltılmış bölge çalışmasıyla ilgili "Bugünkü yöntemde sıfır baraj uygun olabilir. Bütün düşünce ve iradenin parlamentoya nasıl yansıyacağı konusunda çaba sarfetmeliyiz. Dilerim AKP kendisine uygun değil, bu ülkenin realitesine uygun sistemi hayata geçirir" değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı adaylığı için BDP'nin yetkili kurullarının görüşmeye devam ettiğini de söyleyen Sakık, konuya ilişkin açıklamanın bugünlerde yapılacağını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel BDP'li Sakık: Sıfır Baraj Uygun Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement