"Belediye Başkanlarının Malı Azalacak Ama Artmayacak" - Son Dakika
Güncel

"Belediye Başkanlarının Malı Azalacak Ama Artmayacak"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Belediye başkanlarımız hangi mal varlığıyla gelmişse görevi bittiğinde de o mal varlığıyla buradan ayrılacak." dedi.

23.01.2014 20:00  Güncelleme: 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Belediye başkanlarımız hangi mal varlığıyla gelmişse görevi bittiğinde de o mal varlığıyla buradan ayrılacak. Malı azalacak ama artmayacak" dedi.

Demirtaş, beraberinde BDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, BDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, Topçu Meydanı'nda belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen törene katıldı.

Şanlıurfa, Gaziantep ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarıyla bazı ilçe belediye başkan adaylarını tanıtımında konuşan Demirtaş, Şanlıurfa'nın tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Kente gelene kadar ilçelerde ve il merkezinde kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Demirtaş, "Aslında Urfa önemli ölçüde kararını vermiş, Urfa artık dürüst belediyecilik, şeffaf, demokratik, halk belediyeciliğine karar vermiş. Biz bugün bu kararlığı burada gördük. O nedenle şimdiden hayırlı uğurlu olsun, Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

Şanlıurfa halkına borçlu olduklarını ifade eden Demirtaş, kendilerine oy vermiş ya da vermemiş herkese eşit hizmeti götüreceklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da 10 yıldır hizmetleriyle halkın sevgisini kazanmış Osman Baydemir'i Şanlıurfa'ya getirdik. Bizim belediye başkanlarımız da herkes gibi Allah'ın yarattığı bir kul. En büyük sırrımız hırsız değiliz. Halkın parasını çalıp kasalara, ayakkabı kutularına doldurmuyoruz, farkımızı budur. Buradan bütün Urfa'ya şu sözü veriyoruz; belediye başkanlarımız hangi mal varlığıyla gelmişse görevi bittiğinde de o mal varlığıyla buradan ayrılacak. Malı azalacak ama artmayacak. Belediye başkanlığı zengin olma makamı değildir, belediye başkanlığı halkın malını çar çur etme, ailesine etrafına dağıtma makamı değildir. Urfa'nın her kuruşu anne sütü gibi haktır, helaldir. Onu iade etmek bizim boynumuzun borcu ve görevimizdir."

Partilerine bağlı belediyelerin olduğu yerdeki bütün vatandaşların eşit hizmeti aldığını savunan Demirtaş, bu nedenle her yerde BDP'nin coşkusunun ve heyecanının yaşandığını vurguladı.

- Osman Baydemir

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir de Peygamberler şehri ve tarihin ilklerinin yaşandığı bir kente aday olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Makam ve mevkilerin geçici olduğunu ifade eden Baydemir, şunları kaydetti:

"Siyasetçi yaşamını halkına vakfedendir. Siyasette, milletvekilliğinde, belediye başkanlığında, meclis üyeliğinde, başbakanlıkta, bakanlıkta maaşı dışında kuruşa tenezzül eden haram işlemiş olur. Zenginleşmek isteyenler, mal mülk edinmek isteyenler milletvekili, bakan ya da başbakan hiç olmayın, ticaret yapın Allah rızkınızı versin. Zengin olmak isteyenler bence siyasetten uzak dursunlar."

- BDP'nin adayları

Demirtaş'ın açıkladığı BDP'nin yerel seçimlerinde gösterdiği başkan adayları şöyle:

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Osman Baydemir, Eyyübiye ilçesi adayı Şükrü Turgut, Haliliye ilçesi adayı Bekir Benek, Karaköprü ilçesi adayı Gülay Koca, Ceylanpınar ilçesi adayı İsmail Aslan, Halfeti ilçesi adayı Mustafa Bayram, Bozova ilçesi adayı Zeynel Taş, Hilvan ilçesi adayı Mehmet Polat, Siverek ilçesi adayı Metin Özbadem, Suruç ilçesi adayı Orhan Şansal.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Laloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, Şehitkamil ilçesi adayı Kemal Şahin, Mersin Mut ilçesi adayı Bozan Kıran, Mersin Silifke ilçesi adayı Erkan Kanık, Mersin Erdemli ilçesi adayı Ayhan Kırıcı, Mersin Yenişehir ilçesi adayı Hasan Kapıkıran, Mersin Tarsus ilçesi adayı Mehmet Alış, Mersin Akdeniz ilçesi adayı Mehmet Fazıl Türk."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Belediye Başkanlarının Malı Azalacak Ama Artmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • DİYARBAKIR: osmanın antepte elazığta ve daha daha nerelerde fabirkaları çıktı.ne yaptınız.kendinkinii açıkla hele göreyim seni.boş boş konuşup köylü kesimleri kandırma. 6 3 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement