BDP'nin Yeni Adı DTP olabilir - Son Dakika
Politika

BDP'nin Yeni Adı DTP olabilir

Milletvekilleri 28 Nisan'da HDP'ye geçecek olan BDP, ismini 'Demokratik Topluluklar Partisi- DTP' olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

24.04.2014 08:53  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekilleri 28 Nisan’da HDP’ye geçecek olan BDP, 8 Haziran’da yapılacak kurultayında ismini değiştirmeye hazırlanıyor. Yerel seçimlerin ardından başlayan ve kurultaya kadar da devam edecek tartışma sürecinde ‘Demokratik Topluluklar Partisi- DTP’ ismi güçlü bir alternatif olarak öne çıkıyor.

KÜRT SİYTASİ HAREKETİNİN 'KADRO PARTİSİ' OLACAK

BDP’nin ‘demokratik özerklik’ adını verdiği, ‘yönetim yetkilerinin bir bölümünün yerel seçilmiş- temsili yapılara devredilmesi’ talebini yaşama geçirmek amacıyla çalışmalarını yürütmesi planlanan yeni parti, PKK ’ya yakın Kürt siyasi hareketinin ‘kadro partisi’ olarak rol üstlenecek. 

DEMİRTAŞ: BDP FORMAT DEĞİŞTİRECEK

Kurultaya kadar BDP Eşgenel Başkanlığı sürdürecek olan Selahattin Demirtaş, BDP’nin yeni ismi hakkında bilgi vermiyor ancak, isim değişikliğini de hedefleyen sürece ilişkin, "BDP’nin kapısına kilit vurulmuyor. Format değiştirecek, başka bir örgütlenmeyle devam edecek. İsmini ve tüzüğünü dahi tartışacağız, her şeyiyle." diyor.

HDP'NİN ADI VE AMBLEMİ DE DEĞİŞEBİLİR

BDP’nin yaşayacağı isim değişikliğine benzer bir süreç HDP için de geçerli. Demirtaş, HDP’deki olası yenilenme hakkında da bilgi verdi. Demirtaş, "HDP kongresinde seçimlerde biraz daha kolaylaştırıcı olması için ismi de amblemi de gözden geçirilebilir." dedi.

BAŞKANLIK İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİM

HDP’nin BDP kongresi sonrasında toplanacak kurultayında eşgenel başkan değişikliğine gidip gitmeyeceğine ise İmralı, Kandil, BDP ve HDP’yi oluşturan diğer siyasi hareketlerin değerlendirmeleri sonucunda karar verilecek. Öne çıkan isim ise "HDP eşgenel başkanı olmayacağım" dese de Demirtaş.

"BEN GÖREVDEN KAÇMIYORUM"

"Parti tabanı ve Türkiye’nin batısı sizin genel başkanlığınıza daha sıcak bakıyor." yorumlarına Demirtaş’ın verdiği şu karşılıklar da dikkat çekiyor:
"Bu bir görev değişikliği. Ben görevden kaçmıyorum. Evet tabanımız bazı siyasetçilere daha fazla ilgi gösteriyor olabilir ama nihayetinde bir mücadele geleneğinden geliyoruz. İsimlere bağlı bir parti değiliz. Tayyip Erdoğan varsa AKP var, yoksa AKP yok. Ben yokken başlayan bir mücadele geleneğinden geliyor bu parti. Benim için de bir son değil, ismim de cismim de olacak. Yeni bir yönetim ve eşbaşkanlarla devam ediyoruz. Ama siyasetin ne getireceğini kestirmek zordur." (Kaynak: Radikal)

BDP\'nin Yeni Adı DTP olabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika BDP'nin Yeni Adı DTP olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • SERKAN: Pkk sempatizanı veletler toplu halde gelip konulara beğeni yapma peşindeler bu hainler sayfaları paylaşıyor ve nicklerinede yalandan yere şuralıyım buralıyım yazıyorlar.. 8 7 Yanıtla
  • UGUR: İNSANLARI YILLARDIR KANDIRDINIZ HALENDE DEVAM EDİYORSUNUZ..BU PARTİYE OY VERENLERDEN BİRİ MEYDANLARDA TÜRK BAYRAĞI ACTIĞINI GÖRDÜNÜZ MÜ? BUNLARIN AMACI AYRI DEVLET AYRI BAYRAK..AMA TABİKİ GİDİP BUNU ACIKCA DİLE GETİREMEZLER ÇÖZÜM SÜRECİ MASALINA SIĞINIRLAR CÜNKÜ DİĞER TÜRLÜ TÜRKİYE KARIŞIR FARKINDALAR İNSANLARI UYANDIRMADAN SESSİZCE İLERLEME PEŞİNDELER 4 6 Yanıtla
  • Samuel: Biraz daha merkeze kayınca iktidarın en büyük favorisi olacaklar, bunun farkına varmışlar 7 2 Yanıtla
  • zaza: Ben kürt değil zazayım ama ,Bana göre gerçek kürt ler efendi insanlıklı ve müslüman...Vurdu kırdı yak yık yapanların hepsi değil bunları dolduruşa getirip yönlendirenler hem kürde hem türke düşman kendilerini gizlemiş ermeni ve zerdüşler. 2 5 Yanıtla
  • Lazım deil: Ben kürt değil zazayım ama ,Bana göre gerçek kürt ler efendi insanlıklı ve müslüman...Vurdu kırdı yak yık yapanların hepsi değil bunları dolduruşa getirip yönlendirenler hem kürde hem türke düşman kendilerini gizlemiş ermeni ve zerdüşler. 3 4 Yanıtla
  • silvanlı: 23 nisanda bile çocukların eline apo haininin posterini verip meydanlarda çocukları kullanan hainler siz insanmısınız 2 3 Yanıtla
  • tufan saraç: ben hdp başkanlık için adayım yaş 35 vizyonumda turkiye bayrağı altında iran sınırını ırak sınırını suriye sınırını açmak izmirdeki trabzondaki istanbuldaki vatandaşımz hangi nimetlerden faydalanıyorsa butun kardeşlerimiz hep birlikte dünyanın nimetlerinde faydalanmak 5 0 Yanıtla
  • Lazım deil: Ben de kürt üm.benim yazdıklarım çoğunun zoruna gitmiş. ama doğruyu söyledim. birilerine hoş gözükmek için gerçekleri saptıramam yalan söyleyemem.ayrıca türkler kürtleri besliyor demedim. batı doğuyu besliyor dedim. batıda da çok sayıda zengin işveren kürt var. doğuda da geçim zorluğu çeken çok sayıda türk var. Ben de kürt üm.ama iki nesil önce gelmişiz.Batı da kürtler ağır işlerde ve ucuz a çalışıyor diyorsunuz. kim diyor size gelin ucuza çalışın diye.üstelik gelip işci ücretlerini de düşürüyorsunuz. fiat kırıyorsunuz.biz de siz gibi ucuza çalışmak zorunda kalacağız. evet işletilen madenler batıda. doğuda petrolün haricinde önemli bir maden mi işletilsin.evet doğunun ödemediği elektikleri biz ödüyoruz.doğuya çok teşvik var ama çar çurr... 2 2 Yanıtla
  • zaza kürt türk: Ben zazayım. ben türküm. ben kürt üm. canım ne isterse o yum.adamın kafası karışıyor. ırkcılığa karşıyım o kadar.polatlıdan herkese selamlar 3 0 Yanıtla
  • SIRNAK73: DEP ,HADEP, DEHAP ,DTP, BDP ,HDP ,KDP,YPG,PYD,OYLARIMIZ Hangisine ? 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu
    09:51 AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu
    09:45 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftara 5 binden fazla Aydınlı katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de iftar sofraları kurdu.

  • Bu da '10 teker' seçim kamyonu
    09:41 Bu da '10 teker' seçim kamyonu

    Ordu'nun Altınordu ilçesine bir belediye başkan adayı, 10 tekerli kamyonla seçim çalışmalarını yürütüyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayan aday, kendi iş yerine ait kamyonu seçim aracı olarak kullanıyor.


Advertisement