BDP Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması

"Fezlekelerin bazıları mehter takımı marşıyla geliyor bazıları da Reyhanlı müziği ile geliyor"

19.03.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partileri söz konusu olunca fezlekelerin jet hızıyla geldiğini belirterek, "Fezlekelerin bazıları mehter takımı marşıyla geliyor bazıları da Reyhanlı müziği ile geliyor" dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak 4 eski bakanın fezlekelerine ilişkin olağanüstü toplantıda, iktidar partisi üyelerinin, yolsuzluk iddiaları ile ilgili kamuoyuna açıklama yapmalarını, kapalı oturumdan kaçınmalarını beklediklerini belirtti.

BDP milletvekilleri ile ilgili 945 fezlekenin olduğunu anımsatan Kaplan, bu konuda tecrübeli olduklarını, bu tecrübeyi iktidar partisi ile de paylaşabileceklerini söyledi. Hasip Kaplan, partileri ile ilgili söz konusu 945 fezlekenin tamamının, yaptıkları konuşmalarla ilgili olduğunu, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gibi tek bir yüz kızartıcı suç bulunmadığını ifade etti.

BDP söz konusu olunca fezlekelerin jet hızıyla geldiğini belirten Kaplan, "Fezlekelerin bazıları mehter takımı marşıyla geliyor bazıları da Reyhanlı müziği ile geliyor" dedi.

Miting meydanlarında liderlerin kullandığı dili eleştiren Kaplan, BDP dışındaki mitinglerde toplumu ayrıştırıcı, çatıştırıcı, kutuplaştırıcı ifadeler kullanıldığını ileri sürdü.

AİHM'in Öcalan kararını değerlendiren Kaplan, kararın ardından hükümetten "Bizim gündemimizde tahliye yok. AİHM kararları bizi bağlamaz" açıklaması geldiğini söyledi. Hem sözleşmeye taraf olup hem de "bizi bağlamaz" denilemeyeceğini kaydeden Kaplan, dünyanın hiçbir yerinde cezaevinde ölümüne kadar infaz olmadığını, şartlı tahliyenin olmadığı bir infaz sistemi bulunmadığını ifade etti.

Nevruz kutlamalarına da değinen Kaplan, "Tabii ki mektubu bekliyoruz. Umuyoruz Cuma günü saatinde Diyarbakır Nevruzuna ulaşır. Hepimizin temennisi, bu Nevruz kutlaması ile beraber barış ve çözüm günlerine doğru baharı birlikte karşılamak" dedi. Kaplan, Türkiye'de de Nevruz kutlamalarının resmi bayram olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement