Bdt Dışişleri Bakanları Kırgızistan'da Toplandı - Son Dakika
Güncel

Bdt Dışişleri Bakanları Kırgızistan'da Toplandı

Bdt Dışişleri Bakanları Kırgızistan\'da Toplandı

BİŞKEK (AA) – Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyelerinin dışişleri bakanları, dönem başkanı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi.

16.09.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİŞKEK (AA) – Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyelerinin dışişleri bakanları, dönem başkanı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bir araya geldi.

Cannat Oteli'nin konferans salonunda yapılan toplantıya, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirodjidin Aslov, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Vepa Hadjiyev, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halaf Halafav ve Ukrayna'nın Bişkek Büyükelçisi Nikolay Doroşenko katıldı.

Üye ülkelerin temsilcileri ve BDT İcra Sekreteri Sergey Lebed, toplantı öncesinde aile fotoğrafı çektirdi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Abdıldayev, yaptığı konuşmada, başbaşa görüşmede BDT'nin reform paketini görüştüklerini söyledi. Abdıldayev, Kırgızistan olarak, bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları BDT'nin reform paketini BDT'ye üye ülke liderlerinin onayına sunacaklarını ifade etti.

Abdıldayev, dünyada barış adına dinlerarası ve kültürlerarası diyaloğun gelişmesine yaptığı katkıdan dolayı, bu yıl Kırgızistan'ın evsahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları ile ilgili metni Birleşmiş Milletler'in 71. Dönem Genel Kurulu'na sunmayı planladıklarını söyledi.

Toplantının ardından topluluğun üye ülke liderlerinin onayına sunulmak üzere ülkeler arasında çeşitli alanlarda işbirliğini öngören toplam 16 belge imzalandı.

BDT İcra Konseyi Sekreteri Sergey Lebed, basın toplantısında, Bağımsız Devletler Topluluğunu oluşturan ülkelerin birbirine tarihi, ekonomik ve coğrafi açıdan çok bağlı olduğunu belirterek, "Komşuluk ilişkilerimiz ve ortak çıkarlarımız çok önemlidir. BDT'yi oluşturan ülke yöneticileri bugüne kadar 'BDT dağılsın' şeklinde bir açıklama yapmadı. BDT'nin geleceği parlak. İlişkilerimiz çok sıkı olacak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bdt Dışişleri Bakanları Kırgızistan'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement