Bdt Ülkelerinde Sanayi Üretimi ve Taşımacılık Geriledi - Son Dakika
Güncel

Bdt Ülkelerinde Sanayi Üretimi ve Taşımacılık Geriledi

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde, yılın ilk beş ayında sanayi üretimi ve taşımacılık hacminde azalma görüldü.

13.07.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde, yılın ilk beş ayında sanayi üretimi ve taşımacılık hacminde azalma görüldü.

BDT Devletlerarası İstatistik Komitesi verilerine göre, bu ülkelerdeki sanayi üretimi yılın ocak-mayıs aylarında ortalama yüzde 0,1 geriledi.

Yılın ilk beş ayında BDT ülkeleri arasındaki en yüksek sanayi üretimi artışı yüzde 11,2 ile Tacikistan'da gerçekleşti. Sanayi üretimi artışında Tacikistan'ı yüzde 8,8'le Ermenistan, yüzde 7 ile Özbekistan, yüzde 3,1 ile Ukrayna, yüzde 0,1 ile Rusya izledi.

Bu dönemde BDT ülkeleri arasında sanayi üretimi en çok yüzde 24,3 ile Kırgızistan'da gerilerken, bu ülkeyi yüzde 2,2 ile Kazakistan, yüzde 1,9 ile Belarus ve yüzde 0,3 ile Azerbaycan takip etti.

BDT ülkelerinde sanayi üretimi 2015 yılında ortalama yüzde 3,3 gerilemişti.

Taşımacılık-

BDT Devletlerarası İstatistik Komitesi verilere göre, yılın ilk beş ayında BDT ülkelerdeki taşımacılık hacmi de ortalama yüzde 0,4 azalma kaydetti.

Buna göre, ocak-mayıs aylarında taşımacılık hacmi Rusya'da yüzde 0,1, Tacikistan'da yüzde 1,3, Kırgızistan'da yüzde 3,2, Ukrayna'da yüzde 3,4, Ermenistan'da yüzde 130,8 artış gösterirken, aynı dönemde Azerbaycan'da yüzde 2,1, Belarus'ta yüzde 9,4, Kazakistan'da yüzde 0,7, Moldova'da ise yüzde 13,5 düştü.

Açıklamada, ayrıca bazı ülkelerin bu döneme ilişkin istatistik verilerinin Komiteye henüz ulaşmadığı bildirildi.

BDT ülkelerinde taşımacılık 2015 yılında yüzde 2,4 oranında gerilemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bdt Ülkelerinde Sanayi Üretimi ve Taşımacılık Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement