Bebeği Ölüme Terkeden Öğretmene Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Bebeği Ölüme Terkeden Öğretmene Müebbet Hapis

Bebeği Ölüme Terkeden Öğretmene Müebbet Hapis

Gölcük'te, 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatiline çıkan Öğretmen Seçil Müge Doğanay'a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

09.09.2014 14:34  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmen Seçil Müge Doğanay'a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çarptırıldı. Mahmeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezayı ömür boyu hapise indirdi. Öğretmen Doğanay, cezayı ağır bularak mahkeme heyetine "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı.

Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013 tarihinde Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısını arayarak hastaneye ölü bir bebek getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, daha sonra 'Berk' adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edildi. Gölcük'teki Rheinland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmeni yapan Seçil Müge Doğanay'ın, dünyaya getirdiği bebeğin, daha sonra babası olduğu tespit edilen Tayyar Ataş ile ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müğe Doğanay bebeği evde yanlız bırakarak 9 günlük bayram tatilini geçirmek üzere Adana'daki yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebeği ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebeğin cesedi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedilmişti.

"ONA ZARAR VERECEK BİRŞEY YAPMADIM"

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına davem edilen tutuklu sanık Seçil Müge Doğanay duruşma salonunda söz isteyerek suçsuz olduğunu savundu. Bebeğini sevdiğini belirten Doğanay, "Ona hiç bir şekilde zarar verecek birşey yapmadım. Ben suçsuzum" diye konuştu.

Mahkemede söz alan ve soruşturulmanın yeterli oranda yapılmadığını iddia eden sanık avukatı Murat Yama ise, "Olayla ilgili hala soru işaretleri var. Bazı noktalar sonuca ulaştırılamadı. Bebeğin Adli Tıptan gelen otopsi raporunu hatırlatmak istiyorum. İstanbul Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde uzman Coşkun Yorulmaz'ın görüşü alındı. Görüşünde Yorulmaz yetişkin bir bireyin aç ve susuz kalabilmesi için 3-10 gün arası, bebeklerin 3 gün ancak aç ve susuz hayatta kalabilireceği görüşünü bildirdi. Bebeğe 7 gün boyunca birisi bakmış bu kişinin tespit edilip olayın genişletilmesi talebinde bulunuyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti avukat Murat Yaman'ın bu talebini reddederek duruşmaya ara verdi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti sanık Seçil M. Doğanay'a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ardından da iyi hali göz önüne alınarak ömür boyu hapis cezası verdi. Seçil Müge Doğanay kararın okunmasının ardından şoke olurken, mahkeme heyetine "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeği Ölüme Terkeden Öğretmene Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mehmet şimşek: az bile yapılmış müebbet omür boyu tek hücre olmalıydı yada aç susuz kalmalıydı 0 0 Yanıtla

Advertisement