Bebeğini Kucağına Alamadan Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Bebeğini Kucağına Alamadan Yaşamını Yitirdi

Bebeğini Kucağına Alamadan Yaşamını Yitirdi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, özel hastanede sezaryenle erkek bebek dünyaya getirdikten sonra rahminde meydana gelen kanama nedeniyle alındığı ameliyatta böbrekleri zarar gördüğü ileri sürülen 28 yaşındaki Fatma Kuzu, yaşamını yitirdi.

19.08.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, özel hastanede sezaryenle erkek bebek dünyaya getirdikten sonra rahminde meydana gelen kanama nedeniyle alındığı ameliyatta böbrekleri zarar gördüğü ileri sürülen 28 yaşındaki Fatma Kuzu, yaşamını yitirdi. Kızının ölümünde doğumu yaptıran doktorun ihmali olduğunu ileri süren Havva Ertural, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, şikayet üzerine Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı. Hastane yetkilileri ise iddialarla ilgili olarak, Bakanlığın soruşturmasının ardından gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi.

Anaokulu öğretmeni Fatma Kuzu, geçen 12 Ağustos'ta Marmaris'teki bir özel hastanede, sezaryenle erkek bebek dünyaya getirdi. Sağlıklı olarak dünyaya gelen bebeğe 'Ataberk' ismi verildi. Ancak doğumun ardından bebeğini kucağına alamadan Kuzu'nun rahminde kanama meydana geldi. Ağrılarının artması üzerine iki çocuk annesi genç kadın ameliyata alındı. Ameliyattan çıktıktan sonra doktorlar Kuzu'nun rahim ucunu diktiklerini ancak böbreklerinin zarar gördüğünü belirtip, aynı gün İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti. Ege Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların, karın bölgesinin aşırı derecede tahrip edilmiş olduğunu, ameliyat için yaralarının iyileşmesinin bekmesi gerektiğini bildirdiği Kuzu, ertesi gün yaşamını yitirdi. Kızının ölümünde doğumu yaptıran kadın doğum uzmanı doktor P.U.'nun ihmali olduğunu ileri süren Havva Ertural, Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) şikayetçi oldu. Kızının doğum sırasında bayılınca, sezaryeni kabul ettiğini belirten Ertural, "Ancak kızım istemediği halde epidural anestezi ile doğum yaptırdılar. Doğumun ardından kızımın ağrıları arttı. Hemşirelere haber verdik, ancak 'normal' dediler. Ağrılarıları kesilmedi. 4 saat kadar sonra doktor geldi. 'Kızınızın bir şeyi yok' dedi. Ancak buna rağmen ağrıları akşama kadar devam etti. Daha sonra başka bir doktor gelip, kızımı muayene ettikten sonra acil ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ameliyatta böbreklerin zarar gördüğü içinde İzmir'e sevk edildi. Kızım, daha dünyaya getirdiği bebeğini kucağına alamadan burada yaşamını yitirdi. Oysa kızım doğumunu yaptıran doktoruna çok güvenmişti. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Ertural, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da söyledi.

Kuzu'nun doğum sırasındaki doktor ihmali nedeniyle yaşamını yitirdiği ileri sürülen özel hastanenin başhekimi Tolga Çakmak, konunun Sağlık Bakanlığı'na intikal ettiğini belirterek, "Soruşturma başlatıldı. Bakanlığın soruşturmasını tamamlamasının ardından konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Kucağına Alamadan Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement