Bebeğini Boğan Anne: Oğlumun Kıyamet Habercisi Oluğunu Düşünüyordum - Son Dakika
Yaşam

Bebeğini Boğan Anne: Oğlumun Kıyamet Habercisi Oluğunu Düşünüyordum

Bebeğini Boğan Anne: Oğlumun Kıyamet Habercisi Oluğunu Düşünüyordum

Büyükçekmece'de 7 aylık bebeğini küvette boğarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen annenin ifadesi kan dondurdu.

01.06.2015 11:49  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece'de 22 Ocak 2015 tarihinde 7 aylık bebeğini küvette boğarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle dava açılan Derya Kestanlıoğlu'nun (33) yargılanmasına başlandı. Kestanlıoğlu, "O zaman hastaydım. Oğlumun kıyamet habercisi olduğunu düşünüyordum. Çok pişmanım." dedi.

Bakırköy 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Derya Kestanlıoğlu ve iki avukatı katıldı. Derya Kestanlıoğlu'nun eşi Mustafa Kaya Kestanlıoğlu da müşteki sıfatı ile duruşma salonunda yerini aldı.

"BİR ÇOCUĞUMUZ OLDU O DA ÖLDÜ"

Kimlik tespiti yapılan Derya Kestanlıoğlu, yaşı, eğitim durumu gibi soruları yanıtladıktan sonra sorulan medeni durumu ile ilgili soruyu, "Mustafa Kaya Kestanlıoğlu ile evliyim, bu evliliğimizden bir çocuğumuz oldu o da öldü." şeklinde yanıtladı.

"KIYAMET HABERCİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM'

Kimlik tespitinden sonra sorgusuna geçilen Derya Kestanlıoğlu, Mahkeme Başkanı Metin Özkan'ın 'Çocuğunu öldürmüşsün ne diyorsun?' sorusu üzerine, "Mustafa Kaya Kestanlıoğlu ile 6 yıl kadar önce evlendik. Oğlumuz Kerem Kestanlıoğlu'nu doğurduktan sonra görüntüler ve sesler duyuyordum, ağlama krizlerine giriyordum. Kıyamet habercisi olduğunu düşünüyordum. Tedavi olmaya başladım. Doktor ilaç verdi. Bazen ilaçlarımı kullanmıyordum. Şu an da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görüyorum. Huzurda bulunan eşim ile bir sorunum olmamıştır. Ben çok pişmanım." dedi.

SABİT BAKIŞLARI TUTANAĞA GEÇTİ

Mahkeme Başkanı Metin Özkan, sanığın sık sık eşine ve avukatlarına baktığını, onları durgun ve sabit bakışlarla izlediğini tutanağa geçirdi.

"OĞLUMU BANYOYA BIRAKTIĞIM ZAMAN AKLİ MELEKELERİM YERİNDE DEĞİLDİ"

Olay günü oğlu Kerem ile evde yalnız olduğunu anlatan Kestanlıoğlu, "Eşim evde yoktu. O gün evde ne olduğunu hatırlamıyorum. Sadece banyoya bıraktığımı hatırlıyorum. Boğduğumu hatırlamıyorum. Böyle bir şey olmadı. Oğlumu banyoya bıraktığım sırada akli melekelerim yerinde değildi. Sesler duyuyor ve görüntüler görüyordum. Bunları da oğlum Kerem'in yaptığını zannediyordum." dedi.

"ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORDUM, OĞLUM YETİMHANEYE DÜŞECEK ZANNEDİYORDUM"

Kestanlıoğlu, Hakim 'Kerem nasıl bir çocuktu? Çok yoruyor muydu seni' sorusunu şu şekilde yanıtladı: "Oğlum Kerem sakin bir çocuktu. Bakmak da zor gelmiyordu. Arada annem bana yardımcı oluyordu. Kerem zaman zaman geceleri uyumuyordu. Bu nedenle uykusuz kaldığım da oluyordu. Ben yine de Kerem'e sinirlenmezdim. Ben hastaydım. Öleceğimi düşünüyordum. Maddi sıkıntılarımız oldu. Oğlum yetimhaneye düşecek zannediyordum. Ben hastaydım."

Derya Kestanlıoğlu, Mahkeme Başkanı Metin Özkan'ın, oğlunu öldürdükten sonra yazdığı "Seni seviyorum oğlum, yetimhanede büyümene izin veremezdim." şeklindeki notu sorması üzerine, "Ben not yazdığımı hatırlamıyorum. Polisi ben aradım. Çok pişmanım." diye konuştu.

MUSTAFA KESTANLIOĞLU: EŞİMDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM

Sanığın eşi Mustafa Kestanlıoğlu(40) ise şunları söyledi:

"Kerem dünyaya geldikten sonra ilk aylarda eşim devamlı uykusuzluk çekiyordu. Sabaha kadar hiç uyumazdı. Balkona çıkardı. Eşimin davranışlarından şüphelenmiştim. Sonra doktora gittik. Ama böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti. 'Lohusalık halidir' dedik. Benim evlendiğim eşim böyle bir şey yapacak bir insan değildi. Ben eşimden şikayetçi değilim. Eşim, çocuk uyusun diye sabaha kadar çocuğu emzirip uykusuz kalıyordu. 4-5 ay hiç uyumadı. Olay günü eşim bana telefon açtı 'Oğlumu kurtardım' dedi. 'Ne oldu, oğlumun sesini duyur bana' deyince telefon kapandı."

Mahkeme, Derya Kestanlıoğlu'nu tedavi eden psikolog ve Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden sanıkla ilgili rapor istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Derya Kestanlıoğlu'nun 7 aylık bebeği evlerinin banyosunda su dolu küvete koyduktan sonra banyodan ayrıldığı ve ölmesini beklediği belirtiliyor.

İddianamede Kestanlıoğlu'nun oğlunu öldürdükten sonra, "Seni seviyorum oğlum, yetimhanede büyümene izin veremezdim." notunu bıraktıktan sonra polisi arayarak durumu anlattığı belirtildi. İddianamede, Kestanlıoğlu için "Yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" ile cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Bebeğini Boğan Anne: Oğlumun Kıyamet Habercisi Oluğunu Düşünüyordum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Paşa cCc: şizofren ayağına yatacak anlaşılan 49 5 Yanıtla
  • zuzu kaan: Kocasını sevmiyordur.ben kadının deli olduğuna inanmıyorum.ceza almamak için deli rolü yapıyor.aşağılık evlat katili.o kadar psikolojin bozuksa kendini öldürseydin.acilen kısırlaştırılsın. 36 7 Yanıtla
  • Asi AsiHaN: Manyak karı. 31 5 Yanıtla
  • samsun: Elinde kuran meydanda dokasirlarsa milleti ahiret ile korkutulursa millet ya aksakal gorur ya evladini gorur 12 20 Yanıtla
  • uzman hoca: tipik paranoid şizofren vakası,.,ilaç tedavisi ve Allahın yardımı gerekiyor,,,yoksa bu kadın daha çok cinayet işler benden söylemesi 28 0 Yanıtla
  • hdp : Dabbe 6 nin az önce fragmanını okudum.cok korktum 21 4 Yanıtla
  • EVLAT: Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bazı arkadaşlar bilip bilmeden yorum yapıyor kimse evladına zarar vermek istemez belliki anne hasta Allah onada acil şifalar ve sabır versin zaten tedavi de oluyormuş sanırım anne şizofren oyuzden ne yaptığını hatırlamıyor bizlerde bunları düşünerek yorum yaparsak iyi olur diye düşünüyorum. Kimin ne olacagını başımıza neler gelecegini cenabı Allah dan başka kimse bilemez. 16 1 Yanıtla
  • Erayy: Allah yavruya rahmet, anneye şifa ve isteyerek inşallah yapmamistir o yavrucagin cennette ana babasını karşılaması olur inşallah 11 3 Yanıtla
  • Murat: İman zayıflıgı acıyorum insanlara 4 8 Yanıtla
  • vatan: deli numarası yapıyor olabilir 8 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement