Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi

Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Seçil Müge Doğanay, savunmasında isteği dışında ilişkiye girdiğini öne sürerek tahliyesini istedi.

24.04.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki Seçil Müge Doğanay, savunmasında isteği dışında ilişkiye girdiğini öne sürerek tahliyesini istedi.

Olay, Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013 tarihinde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısı'nı arayarak hastaneye ölü bir bebek getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma ile ortaya çıktı. Soruşturmada, 'Berk' adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edildi. Gölcük'teki Rheinland Pfalz İlkokulu sınıf öğretmeni yapan Seçil Müge Doğanay'ın, bebeğin babası olduğu tespit edilen T.A. ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesi anne Seçil Müğe Doğanay'ın bebeğini evde yanlız bırakarak Adana'daki yakınlarının yanına tatile giderken, 9 gün tek başına kalan bebek açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınlarının da almadığı bebeğin cenazesi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedilmişti.

İzmit 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bebeğini ölüme terk eden ve 25 yıl hapis cezasıyla yargılanan öğretmen anne Seçil Müge Doğanay'ın yargılanmasına bugün de  devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Doğanay, avukatı Murat Yaman, bebeğin babası T.A.'nın avukatı Yunus Ercan ile bir önceki duruşmada dinlenmesine karar verilen tanıklar Nesrin Çetinay ve Nurhayat Şahin hazır bulundu.

"ZORLA İLİŞKİDE BULUNDU"

Avukat Yunus Ercan suçtan zarar gören müvekkili T.A.'nın bir sonraki duruşmaya katılması isteminde bulundu. Bunun üzerine söz alan sanık Seçil Müge Doğanay Ataş'ın duruşmaya katılma istemini kabul etmediğini söyleyerek, "Ben T.A.'ya Adana'ya gittiğimde evlenmeden önce çocuk sahibi olmak istemediğimi söylemiştim. Buna rağmen benim isteğim dışında benle birlikte oldu. Ailesi bana Adana'da bulunduğum dönemde çok iyi davrandı. Hediye bile aldılar. Gölcük'e döndüğümde bana karşı tavırları değişti. Adet görüp görmediğimi sordu. Görmediğimi söylemiştim ve bu nedenle de hamile olduğumu biliyordu. Mart ayında Gölcük'e geldiğinde yüzüne de hamile olduğumu söylemiştim. Duruşmaya katılmasını istemiyorum" dedi.

Duruşmada tutuklu sanık Seçil Müge Doğanay'ın avukatı Murat Yaman savunmasında Doğanay'ın zor bir hamilelik süreci geçirdiğini, tek başına bebeği doğurduğunu bunlara rağmen T.A.'nın bu duruma kayıtsız kaldığını ve bir anne olarak elinden geleni yaptığını söyleyerek sanık Seçil Müge Doğanay'ın tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine söz isteyen Doğanay, "Gölcük'e geldiğim dönemde T.A. aramızda kültür farkı olduğunu ailesinin ve kendisinin beni istemediğini söyledi. Aramızda kültür farkı yoktur. Doğumdan sonra bebeği sağlık ocağına götürdüm. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

"HAMİLE OLDUĞUNU ANLAMADIM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık Seçil Müge Doğanay'ın Gölcük'teki kuaförü Nurhayat Şahin ise hamilelik dönemini anlamadığını söyleyerek, "5-6 yıldır Seçil Müge Doğanay'ı tanırım. Saçlarına çok önem veren birisidir. Geldiği dönemlerde hamile olduğunu anlamadım. İki kez bana 1-2 saatliğine bakmam için bebeği bıraktı. Bebek küçük, ama sağlıklıydı. Bana ayrıca bakıcı aradıgını da söylemişti" dedi.

"TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ"

Duruşmada ikinci tanık olarak dinlenen Değirmendere Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Nesrin Çetinay bir çok kez Doğanay'ı telefonla aramalarına rağmen ulaşamadıklarını bildirirken, "Gölcük Devlet Hastanesi'nden çalıştığım sağlık ocağına aşı fişi geldi. Hemşire ile birlikte fişteki bilgilerden Seçil Müge Doğanay'a ulaşmaya çalıştık. Telefonlara cevap vermedi. Evine gitmemize rağmen orada da kimseye ulaşamadık. Not bıraktık kendisine. Bunun üzerine ilkinde bebek ile gelmedi sonra sözleştiğimiz gün bebeği getirdi. Bebeğin kilosu biraz düşüktü. Bebeği kendisinin emzirmediğini  annesinin baktığını söyledi. 4-5 gün sonra yine bebeği getirmesini söyledim. Fakat gelmedi. Bayramdan sonra da bebeğin öldüğünü öğrendim" diye konuştu

Mahkeme heyeti tanık olarak bildirilen Ayşe Bilgin'in bir sonraki duruşmaya getirilerek dinlenmesine, T.A.'nın CMK'nın 28'inci maddesi uyarınca ölen bebeğin babası olması nedeniyle duruşmaya katılmasına ve sanık Seçil Müge Doğanay'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava, 10 Haziran 2014 tarihine ertelendi. - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebeğini Ölüme Terkeden Öğretmen Tahliyesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.


Advertisement