Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitimi

Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitimi

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi" konulu hizmet içi seminer gerçekleştirildi.

03.12.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi" konulu hizmet içi seminer gerçekleştirildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi kapsamında "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi" konulu hizmet içi eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 11 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması, ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmek hedefleniyor.

Program kapsamında Çorlu Devlet Hastanesi eğitim salonunda sağlık çalışanlarına yönelik "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi" konulu hizmet içi eğitim yapıldı. Söz konusu eğitimde Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Hülya Becerir ve şube personeli ebe Fatma Çokzehir çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Toplumun ve onu oluşturan bireylerin, sağlıklı ve güçlü olarak yaşamasında ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde, refah düzeyinin artmasında, mutlu, huzurlu ve güvence altında varlığını sürdürebilmesinde yeterli ve dengeli beslenme en temel şartlardan biridir. Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği ve yürütülen programa göre 'bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi' ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması temel amacımızdır" denildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement