Bedava ve İndirimli Su' Kararına Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Bedava ve İndirimli Su' Kararına Para Cezası

Bedava ve İndirimli Su\' Kararına Para Cezası

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde 2005 yılında, 'ücretsiz ve indirimli su' kararı aldıkları için haklarında dava açılan dönemin AK Partili, bugünün CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile o dönemin 11 Meclis Üyesi, 'görevi kötüye kullandıkları' gerekçesiyle 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

12.12.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde 2005 yılında, 'ücretsiz ve indirimli su' kararı aldıkları için haklarında dava açılan dönemin AK Partili, bugünün CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ile o dönemin 11 Meclis Üyesi, 'görevi kötüye kullandıkları' gerekçesiyle 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. 3'er bin lira idari paraya çevrilen cezalar Yargıtay 4'üncü Dairesi tarafından onandı.

AK Parti'den 2004 yılında belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sarı başkanlığında 10 Mart 2005 tarihinde toplanan Erdek Belediye Meclisi, su ücret tarifelerinde 10 tona kadar tüketimlerde su ücreti alınmamasına, belediye personeline ve emekli belediye personeline su ücretlerinin yüzde 50 indirimli uygulanmasına karar verdi.

TÜKECİ DERNEĞİ DAVA AÇTI

Bandırma Tüketici Derneği Başkanlığı, 'herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmasının 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanuna aykırı olduğunu' gerekçe göstererek Erdek Belediye Meclisi'nin bu kararını yargıya taşıdı.

Erdek Asliye Ceza Mahkemesi 13 Şubat 2009 tarih ve 2008/177 esas ve 2009/59 sayılı kararıyla belediye başkanı ve 11 meclis üyesi hakkında beraat kararı verdi.

Bu arada Belediye Başkanı Sarı, görev süresinin sonunda partisinden istifa etti. Sarı, 30 Mart 2014'te bu kez CHP'den Erdek Belediye Başkanı seçildi.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZDU

Bandırma Tüketici Derneği Başkanlığı, bu gelişmeler sonrasında yerel mahkemenin kararını Yargıtay'da temyiz etti. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi 10 metreküpe kadar su tüketiminden ücret alınmaması, belediye çalışan ve emeklilerinden ise yüzde 50 oranında indirimli su tüketim ücreti alınmasının kamu zararına neden olduğunu gerekçe göstererek, beraat kararını bozdu.

CEZA 3 BİN LİRA PARAYA ÇEVRİLDİ

Yeniden yapılan yargılama sonucu Asliye Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve 11 belediye meclis üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 6'şar ay hapis cezası verdi. Hapis cezası 3'er bin TL idari para cezasına çevrildi. Bu karar Yargıtay tarafından onandı. - Erdekbalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedava ve İndirimli Su' Kararına Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement