Bedelli Askerlik ve Taksilere Yaş Sınırı, Araba Fiyatlarını Düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Bedelli Askerlik ve Taksilere Yaş Sınırı, Araba Fiyatlarını Düşürdü

Başbakan'ın açıkladığı 18 bin liraya bedelli askerlik kararı ve taksilere 5 yaş sınırının getirilmesi, ikinci el otomobil fiyatlarını düşürdü.

06.12.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü müjdesini verdiği '18 bin liraya bedelli askerlik' müjdesi sonrası bedelli adayları harekete geçti. Bankalar, özel bedelli kredileri düzenlerken, bedelli adaylarının otomobillerini satışa çıkarması son dönemde internette satılık ikinci el oto ilanlarının sayısını artırdı.

TAKSİLER DE SATIŞA ÇIKTI

Ayrıca İstanbul'da ticari taksilere 5 yaş sınırının 1 Ocak 2015'ten itibaren uygulanacak olmasıyla birlikte taksiden çıkacak 3-4 bin aracın ikinci ele sürülmeye başlaması da otomobil pazarında fiyatları 1-4 bin lira arasında düşürdü. İstanbul sınırları içindeki taksilere 5 yaş sınırının gelmesi ve yenileme için 1 ocak 2015 tarihinin verilmesiyle birlikte yaklaşık 3-4 bin taksi ticariden çekilip hususi kulLanıma geçmek için sıraya girdi. Otomobil markalarının sıfır araçta yaptıkları yıl sonu kampanyaları da sıfır araç fiyatlarını 1-5 bin lira aşağıya çekmesiyle birlikte ikinci el otomobil fiyatları çok cazip hale geldi.

İNTERNETTE SATILIK İLANLARI ARTTI

Oto pazarlarında haraketlilik sürerken bedeli açıklamasıyla birlikte birçok kişi ilk olarak elindeki aracı satıp bedelli parasını ödemeyi planladı ve piyasaya birden bire dalga geldi. Satılık araç sayısı beklentinin çok üstünde arttığını söyleyen sektör temsilcileri, ikinci el otomobil pazarında da kıyasıya rekabetin başladığını söyledi. İnternet üzerinden otomobil satışı hizmeti veren sitelerde ilan sayısındaki artış ve fiyatlardaki düşüş dikkat çekti.

Bedelli Askerlik ve Taksilere Yaş Sınırı, Araba Fiyatlarını Düşürdü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Bedelli Askerlik ve Taksilere Yaş Sınırı, Araba Fiyatlarını Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • meto: 18 bine. 2000 model mercedes 180 arıyorum 11 1 Yanıtla
  • sercan: piyasalara yansımasını net olarak görmüş değiliz, belki ileride düşüş hissedilir derecede olabilir. 11 1 Yanıtla
  • mert: bundan sonraki yaşamlarına memoş'lar olarak devam edecekler 2 2 Yanıtla
  • hasan: BEDELLİ BEDELLİ DEDİNİZ SONUNDA ÇIKARDINIZ BARİ BİRAZ VICDANINIZ SIZLASINDA BEDELLİ GENEL AFTA ÇIKARIN O SEPEP YERE YATAN İNSANLARI ÇIKARIN CEZA EVİNDE BİRAZ VİCDAN 2 1 Yanıtla
  • Meto: Anlamirem 0 1 Yanıtla

Advertisement