Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na Girmek İçin Sınav Süreci Başladı - Son Dakika
Güncel

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na Girmek İçin Sınav Süreci Başladı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu\'na Girmek İçin Sınav Süreci Başladı

İzmir'de, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek için öğrencilerin sınav dönemi başladı.

30.06.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek için öğrencilerin sınav dönemi başladı. Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümleri için belirlenen 230 kontenjan için, 1800 kişi başvurdu.

Ege Üniversitesi'nde, spor eğitimi almış yada sporla ilgilenen gençlerin en çok tercih ettiği eğitim kurumu olma özelliğini taşıyan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na giriş sınavları başladı. YGS'den 140 ve üzeri puan alan öğrenciler, 15- 22 Haziran tarihleri arasında ön kayıtlarını yaptırdıktan sonra 29 Haziran'dan itibaren performans sınavlarına girmeye başladı. Beden Eğitimi Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümlerinda belirlenen toplam 230 kontenjan için, 1800 kişi başvurdu. Öğrenciler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu merkezinde, kazanmak adına sporun hemen her dalında özel yeteneklerini sergileyip ter döktü. 5 Temmuz'a kadar devam edecek olan sınavlarda, başarılı olan sadece 230 kişi okula girmeye hak kazanacak. Bu arada sınavlarda, itiraz ve çeşitli iddiaların önüne geçmek için elektronik kayıtların yanı sıra yine yarışların bitiş noktasına konulan kameralarla da kayıt altına alındı. Sınavla ilgili bilgi veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Rana Varol, şöyle dedi:

"Burada öğrencilerimiz büyük bir efor sarfediyor. Bizler de yetenekli olanları almak için çabalıyoruz. Bizim okulumuzda geleceğin önemli sporcularını yetiştirmek adına önemli çalışmalarımız var. Zaten gerekli kararlar çıktı. Resmi işlemlerini tamamlanmasıyla da önümüzdeki eğitim yılında fakülteye dönüşeceğiz." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na Girmek İçin Sınav Süreci Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement