Bedensel Engelli Gaziler, Hayata Kulaç Atıyor - Son Dakika
Yerel

Bedensel Engelli Gaziler, Hayata Kulaç Atıyor

Samsun'da yaşayan iki gazi, başladıkları yüzme sporuyla şampiyonalarda derece almak istiyor.

03.03.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da yaşayan iki gazi, başladıkları yüzme sporuyla şampiyonalarda derece almak istiyor.

Şırnak'ta 1999 yılında vatani görevini yaptığı sırada mayına basarak iki bacağını kaybeden Celal İkiz (37) ile aynı yıl Tunceli'de vatani görevini yaparken içinde bulunduğu askeri aracın mayına çarpması sonucu sol bacağı kalçasından kopan Yılmaz Boz (37), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme eğitimi alıyor.

Evli ve iki çocuk babası İkiz, AA muhabirine, yüzmenin kendisine iyi geldiğini anlattı.

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde vatani görevini yaparken mayına basarak iki bacağını kaybettiğini belirten İkiz, "Bacaklarımı kaybedince uzun ve  zorlu bir tedavi süreci geçirdim. Hayata küstüm. Yıllarca insanların içine çıkmaya utandım. Daha sonra protez bacak yapıldı. Protez bacaklarımla yürümeye başladım. İşe girdim, çalışıyorum. Bir süre sonra arkadaşlarımın ve ailemin desteği ile yüzme sporuna başladım. OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu yöneticilerinin desteği ile burada yüzme öğreniyorum. Şimdi çok daha mutluyum. Amacım ileride iyi bir yüzücü olarak müsabakalara katılmak ve dereceler almak" dedi.

"Kendime güvenim geldi"

Tunceli'de vatani görevini yaptığı sırada askeri araçla operasyona giderken aracın mayına çarpması sonucu sol bacağının kalçasından koptuğunu ve uzun süre hastanede tedavi gördüğünü anlatan evli ve iki çocuk babası Yılmaz Boz ise daha sonra uzun süre psikolojik tedavi gördüğünü ifade etti.

Tedavi sırasında en büyük desteği ailesinden ve çocuklarından gördüğünü vurgulayan Boz, şunları dile getirdi:

"Daha önce sağlam haldeyken bütün işlerimi kendim yapıyordum. Birden engelli duruma, bakıma muhtaç hale gelince psikolojim bozuldu. Hayata küstüm. Ailemin desteğiyle yüzmeye başladım. Şimdi buradayım. Yüzerek stres atıyor ve kendimi daha mutlu hissediyorum. Bedensel engelli olmama rağmen bir şeyler yapabiliyorum duygusu oluştu. Kendime güvenim geldi. Artık kendimi daha zinde ve azimli hissediyorum."

Azim ve istekle bütün engellerin ortadan kalkabileceğini yaşayarak gördüğünü söyleyen Boz, bütün engellilere, mutlaka bir spor dalıyla uğraşmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bedensel Engelli Gaziler, Hayata Kulaç Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement