Bedensel Engelli Mervegül'ün Hayalini Vali Demirtaş Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Bedensel Engelli Mervegül'ün Hayalini Vali Demirtaş Gerçekleştirdi

Bedensel Engelli Mervegül\'ün Hayalini Vali Demirtaş Gerçekleştirdi

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından geçtiğimiz günlerde haberi yapılan engelli Mervegül Aslan’ın hayalini Vali Mahmut Demirtaş gerçekleştirdi.

15.12.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından geçtiğimiz günlerde haberi yapılan engelli Mervegül Aslan'ın hayalini Vali Mahmut Demirtaş gerçekleştirdi.

Doğuştan bedensel engelli Mervegül Aslan'ın laptop ve çalışma masası talebi üzerine harekete geçen Vali Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte Adıyaman Merkez Bahçecik mahallesi TOKİ konutlarında yaşayan doğuştan bedensel engelli Mervegül Aslan'ı evinde ziyaret ederek bir adet diz üstü bilgisayar ve çalışma masası armağan etti.

Aslan ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü olan 15 yaşındaki bedensel engelli Mervegül Aslan'ı evinde ziyaret ederek bilgisayar hayalini gerçeğe dönüştüren Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Bayan Demirtaş, Mervegül'le sohbet ederek yakın ilgi gösterdi.

Ziyarette, Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilerek Mervegül'e evinde eğitim vererek, egzersizler yaptıran Özlem Bilgiç ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç'te hazır bulundu.

Hayal ettiği diz üstü bilgisayara kavuşan Mervegül'ün mutluluğu ise yüzüne yansıdı. Mervegül'ün ailesi ise, kızının yaşama sevincini artıran Vali Mahmut Demirtaş'a ve eşi Beyhan Demirtaş'a gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Mervegül'e dizüstü bilgisayarın yanında genç odası takımı alacağını da ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Devletimizin sıcak yüzü her zaman yanlarında olacaktır. Ailemizin diğer sıkıntılarını da yerinde tespit ederek, devlet olarak her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenmek, onların sevinçlerine, mutluluklarına ortak olmaya çalışmak bizim asli görevlerimizden biridir. Bugün de doğuştan bedensel engelli Mervegül kızımızı ziyaret ederek, onu mutlu etmek istedik. Devletimiz her konuda olduğu gibi eğitim alanında da engelli vatandaşların yardımına koşuyor. Mervegül'e okuma yazma öğretmenin yanında egzersizler yaptırarak, kızımızın hayata tutunmasına ışık olan bayan öğretmenimize çok teşekkür ediyorum. Bugün Mervegül'ün yüzündeki tebessüm bize de yansıdı. Engellilerimiz için Adıyaman merkezde 12 derslikli bir okul yapacağız. Bu okulun açılmasıyla birlikte engellilerimiz artık ev hapsinde yaşamak zorunda kalmayacak. Bu çocuklarımızı sabah evlerinde arabalarla alıp, akşam evlerine bırakacağız. Böylece gerek engellilerimiz gerekse de aileleri biraz daha rahat bir hayat yaşayacaktır" dedi.

Karşılıklı sohbet içerisinde geçen ziyaret sonunda Vali Demirtaş ve eşi, Mervegül'ün kardeşlerine de çeşitli hediyeler verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bedensel Engelli Mervegül'ün Hayalini Vali Demirtaş Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement