Bedensel Engelli Ümit'in Hedefi Şampiyonluk - Son Dakika
Spor

Bedensel Engelli Ümit'in Hedefi Şampiyonluk

Bedensel Engelli Ümit\'in Hedefi Şampiyonluk

Bedensel engelli Ümit'in hedefi şampiyonluk Isparta'da Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 6'ncı olan doğuştan bedensel engelli 13 yaşındaki Ümit Kayadaş, yeni hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

27.01.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bedensel engelli Ümit'in hedefi şampiyonluk

Isparta'da Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 6'ncı olan doğuştan bedensel engelli 13 yaşındaki Ümit Kayadaş, yeni hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde görevli yüzme antrenörü İbrahim Kaç ile parkta babasıyla otururken Ümit Kayadaş, verilen destek ile yüzme sporuna yöneldi. İki aylık çalışmanın ardından geçen yıl aralık ayında Alanya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 6'ncı olan Ümit Kayadaş, hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

ÜMİT KAYADAŞ: "AİLEM DESTEK VERDİ"

Yüzmeyi çok sevdiğini söyleyen Ümit Kayadaş, ailesi ile birlikte daha önce oturduğu Eğirdir İlçesi'nde gölde zaman zaman yüzdüğünü belirtti. Hocası ile tanıştıktan sonra yüzmeyi geliştirdiğini aktaran Kayadaş, "Yüzmeye başladıktan sonra havuza gelince çok sayıda arkadaşım oldu. Kendime olan güvenim arttı. Arkadaşlarım ve ailem destek verdi. Hedefim önce birinci olmak gelecekte de olimpiyat şampiyonu olmak" dedi.

İBRAHİM KAÇ : "HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMAK"

Parkta tanıştığı Ümit Kayadaş'a yüzmeyi tavsiye ettiğini kaydeden yüzme antrenörü İbrahim Kaç ise "Kendisiyle parkta oynarken tanıştık. Havuzumuza getirdik. Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'na katıldı. Orada Türkiye 6'ncısı oldu. Şimdi neler yapabileceğimizi gördük. Hedeflerimizi belirledik ve çalışmalarımıza başladık. 3 Mart 2016 tarihinde Alanya'da yapılacak Yıldızlar müsabakasında hedef Türkiye şampiyonu olmak. Uzun hedeflerimiz olan Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonluğu için de çalışmalarımızı başlatıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bedensel Engelli Ümit'in Hedefi Şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement