Bedia Akartürk Müzesini Yeniliyor - Son Dakika
Güncel

Bedia Akartürk Müzesini Yeniliyor

Bedia Akartürk Müzesini Yeniliyor

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi'nin iç donanımını değiştirmek amacıyla ilçeye gelen ünlü sanatçı Bedia Akartürk, yaklaşık 40 gündür kendi ismini taşıyan müzede kampa girdi.

06.09.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi'nin iç donanımını değiştirmek amacıyla ilçeye gelen ünlü sanatçı Bedia Akartürk, yaklaşık 40 gündür kendi ismini taşıyan müzede kampa girdi.

50 yılını Türk Halk Müziği'ne veren ünlü sanatçı Bedia Akartürk, 6 yıl önce Ödemiş Belediye Başkanı AK Parti'li Mahmut Badem tarafından İnönü İlköğretim Okulu karşısına yaptırılan İbrahim Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi'nin iç donanımını değiştiriyor. İki katlı binada kampa giren Bedia Akartürk, 40 gündür müze binasının içindeki her detayla birebir kendisi ilgileniyor. Dikiş makinesi ile perde diken Akartürk'ün en büyük yardımcısı yeğeni, üniversite öğrencisi Tolga Han Vurgun oldu. Müze oluşturma fikrinin 6 yıl önce ortaya çıktığını keydeden Akartürk, "Bundan 6 yıl önce Belediye Başkanımız Mahmut Badem'e evimde bulunan eşyalarımı gösterdim. Başkan bu eşyaları müzede toplama fikrini ortaya atmıştı. Ben de memnun oldum ve 50 yıllık sanat hayatımı kendisine uzun uzun anlattım. Bir süre sonra bana müze için kullanılacak binanın hazır olduğunu söyledi. Müze binasının İnönü Okulu'nun karşısında yer alması beni çok şaşırtmıştı. Çünkü bu okul benim mezun olduğum okuldu. Çocukluğumda saray gibi olan bu binayı hayranlık ile izlerdim. Şimdi burası bana ait bir müze olmuş" diye konuştu.

Ödemiş'in kendi memleketi olduğunu hatırlatan Akartürk, müziği burada severek Türk Musiki Cemiyeti ile tanıştığını dile getirdi. İzmir Radyosu'nda çalışmasının ardından Ankara'ya gittiğini söyleyen Bedia Akartürk, Ödemiş'in kendisi için farklı bir yeri olduğuna değinerek "Müze içerisine kendi eşyalarımı kendim yerleştiriyorum. Badana yapılırken bile yardımcı oldum. Şahsi eşyalarım dışında eskiyen giysilerimin parçalarını bebeklere giydirdim. Her bölgenin kıyafetlerinden oluşan bir bebek koleksiyonum var. Bunun yanında, benim devamlı başımı bağlayıp kendi imajımı yarattığım bir kıyafeti canlandırdım. Sanat güneşimiz Zeki Müren'in kıyafetini de bir bebeğe monte ettim. Yeğenim Tolga Han Vurgun ile yoğun bir çalışma içine girdik, kendisine teşekkür ederim" dedi.

Usta sanatçı Bedia Akartürk, havuz kenarında 'Zahidem' türküsünü de seslendirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedia Akartürk Müzesini Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement