Bediüzzaman'ın Köyü İnanç Turizmine Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Bediüzzaman'ın Köyü İnanç Turizmine Hazırlanıyor

Bediüzzaman\'ın Köyü İnanç Turizmine Hazırlanıyor

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Bediüzzaman Said Nursi’nin doğduğu Nurs köyü, inanç turizme hazırlanıyor.

02.07.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Nurs köyü, inanç turizme hazırlanıyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Nurs köyünde, çalışmalar başladı. Hizan Kaymakamlığı ve Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Evinin Restorasyonu ve Çevre Düzenlenmmesi" ve "Nurs Köyünde Çevre Düzenlemesi" projeleri kapsamında köyde çalışmalar başladı. Nurs köyünde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Hizan Kaymakamı Sedat İnci, "Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Nurs köyü, yapılanan çalışmalarının ardından "inanç turizme" hazır hale gelecek. Nurs köyünde çalışmalarımız başladı. Resmi kayıtlarımıza göre yılda 80 bin yerli ve yabancı Nurs Köyünü ziyaret ediyor. Amacımız gelen ziyaretçiler daha rahat ve otantik bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmek için böyle bir çalışma başladık. Yaklaşık 2 yıldır Hizan'da görev yapıyorum. Geldiğim günden beri Nurs köyüne yönelik projeler hazırladık. Hizan'da turizmi gelişmesi noktasında önemli bir köyümüz" dedi.

"GELEN ZİYARETÇİLER OTANTİK ORTAMDA NURS KÖYÜNÜ GEZECEK"

Nurs köyüne gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler bundan sonra rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştireceğini belirten Kaymakan İnci, "Nurs köyünde her geçen yıl ziyaretçi sayısı artmakta. Bediüzzaman Said Nursi'nin doğum büyüdüğü evinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla orjinal haliyle varlığını devam etmekte. Said Nursi Hazretlerinin 400 yıllık tarihi cami ayakta durmakta. Gelen ziyaretçiler tarafından çok yoğun ziyaret edilmektedir. Nurs Köyünün inanç turizm potansiyelinin farkındayız. İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık olarak Nurs köyünde şimdiye kadar en kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar ilkin köylülerin daha modern bir ortamda yaşamalarını temin edebilmek. Aynı zamanda bunu yaparken turizm alt yapı çalışmalarını da yapıyoruz. Nurs köyünün manevi atmosferinden daha çok istifade edebilmek için Nurs köyünde bir kaç gün konaklayarak zaman geçirebilecekler. Ziyaretçi sayısının artmasıyla beraber Mülki İdare amirleri olarak Nurs köyüne daha fazla önem verme haline getiriyor. Nurs köyü tarihi bir köy" diye konuştu.

Gelen ziyaretçilerin bir misafir olarak gördüğünü vurgulayan Kaymakam İnci, "Bizim kültürümüzde misafir en iyi şekilde ağırlanması gerekiyor. Bizde bu kültürümüzü göz önünde bulundurarak en iyi şekilde ağırlayacağız. Daha önce gelen ziyaretçiler patika yollarından giderek ziyaretlerini gerçekleştiriyordu. Proje tamamlandıktan sonra ziyaretçilerimiz modern ortamda ziyaretlerini gerçekleştirecek" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bediüzzaman'ın Köyü İnanç Turizmine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement