'Dalan ve Çözmez İçin Yakalama Kararı Kaldırılsın' Talebine Ret - Son Dakika
Güncel

'Dalan ve Çözmez İçin Yakalama Kararı Kaldırılsın' Talebine Ret

Ergenekon davasının firari sanıkları "Bedrettin Dalan ve Turhan Çözmez için yakalama kararı kaldırılsın" talebi mahkeme tarafından reddedildi.

06.02.2015 13:41  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanık hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı. Savcı, Bedrettin Dalan ve Turhan Çömez'in yakalamasının kaldırılması isterken, mahkeme bu talebi reddetti.

Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya firari sanıklar Bedrettin Dalan, Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Debzlelvidze katılmadı.

"BU DAVA YARGI İÇİNE SİNMİŞ ALÇAK BİR ÇETENİN KURGULADIĞI DAVADIR"

Duruşmada söz alan Bedrettin Dalan'ın avukatı Celal Ülgen, "Bu dava yargı içine sinmiş alçak bir çetenin kurguladığı davadır. Müvekkilim de bu davanın sanığı yapılmıştır. Bu davada müvekkilimin iddia edilen suçları işlediği hususunda dosyada somut bir delil yoktur. Bu davanın alt yapısı kaymıştır" dedi. Delillerin hiçbir hukuki değeri kalmadığını vurgulayan Ülgen, "Bu davada yargılanan ve yüzlerce yıl ceza verilen sanıklar hak ihlali nedeniyle tahliye edilmiş ve haklarında hiçbir tedbir uygulanmamıştır. Müvekkilimin mahkemenize gelip savunmasını yapabilmesi ve mahkemenizin de bir kanıta varabilmesi için müvekkilim hakkındaki yakalama ve tutuklama kararının kaldırılması ve tutuklanmayacağı yönünde müvekkilime garanti verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

"YAKALAMA KARARI KALDIRILSIN"

Duruşmada taleplere ilişkin görüşünü açıklayan Savcı İbrahim Kayapınar, Ergenekon davasında tüm sanıkların tahliye edildiğini hatırlatarak sanıklar Bedrettin Dalan ve Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama ve gıyabi tutuklama kararlarının kaldırılmasını talep etti. Savcı, sanıklara duruşmalara gelmeleri halinde tutuklanmayacaklarına dair güvence belgesi verilmesini istedi.

Diğer sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Deblelvidze hakkındaki yakalama emirlerinin tutuklamaya yönelik olduğunu hatırlatan Savcı, bu sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının kaldırılmasını talep etti.

Ancak sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Deblelvidze hakkında duruşmaya gelmedikleri, savunmalarının alınmadığı gözetilerek savunmaları alındıktan sonra serbest bırakılmak üzere yakalama çıkarılmasını istedi.

Sanık Bedrettin Dalan'a ait mal varlığı üzerinde duruşmaya gelmeye zorlamak amacıyla el koyma kararı verildiğini ifade eden Savcı, bu kararın kendiliğinden gelerek duruşmaya katılması ve savunma vermesi halinde kaldırılmasına karar verileceğini kaydetti. Bu nedenle avukatların mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinin 'şimdilik' reddedilmesini talep etti.

Mahkeme, Bedrettin Dalan ve Mustafa Bakıcı'nın "yakalama kaldırılması ve tutuklanmayacaklarına dair güvence verilmesi" taleplerini, "daha önce bu konuda karar verildiği" gerekçesiyle reddetti. Dalan'ın mal varlığı üzerine konulan tedbir kararının kaldırılması yönündeki talebinin de "Dalan'ın savunmasının alınmamış olması" nedeniyle reddeden Mahkeme, tüm sanıkların yakalamalarının beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Dalan ve Çözmez İçin Yakalama Kararı Kaldırılsın' Talebine Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement