Begüm Birgören: Bu Tip Sorulara 'Yeter Artık' Diyorum - Son Dakika
Güncel

Begüm Birgören: Bu Tip Sorulara 'Yeter Artık' Diyorum

Kısa süre önce vizyona giren 'Kendime İyi Bak' filminde 'Yeşim' karakterini canlandıran Begüm Birgören, filmde 'Cesur' sayılabilecek sahneleri bulunduğu hatırlatılınca, "Bu işimin bir parçası, bu tip sorulara 'Yeter artık' diyorum" dedi.

27.04.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kısa süre önce vizyona giren 'Kendime İyi Bak' filminde 'Yeşim' karakterini canlandıran Begüm Birgören, filmde 'Cesur' sayılabilecek sahneleri bulunduğu hatırlatılınca, "Bu işimin bir parçası, bu tip sorulara 'Yeter artık' diyorum" dedi.

Zeynep Özek'in hazırladığı, uydu üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4 kanalında, 'Kendime İyi Bak' filminin sanatçıları ile röportajlar yayınlandı. 'Turki Extra' programında soruları yanıtlayan Begüm Birgören, filmdeki sevişme sahnelerine ilişkin sorularla karşılaştığını belirterek şöyle dedi:

"NE KADAR CESUR FÖN ÇEKİYORSUN"

"Ben buna hakikaten anlam veremiyorum. Bir de oriyantalizm yapmak istemem. Ancak, belki bu toprakların insanları olarak bizim için yasak, biraz daha çekindiğimiz sahneler gibi geliyor. Bana 'Aklımızı sevişmiş olmakla bozmuşuz' gibi geliyor. Bunun üzerinde durmamalı, sahne gibi izlememiz gerekiyor. Benim kuaföre gidip, 'Ne kadar cesur fön çekiyorsun' demem gibi geliyor bana. Bu benim işimin bir parçası. Su içmek, ne bileyim alışverişe çıktığım, 'Aa bebeğim olmuyormuş'u öğrendiğim gibi herhangi bir sahne. 40-50 kişinin önünde çektiğim en ufak Begüm'ün zevklerini katma olasılığımın olmadığı bir sahne. Ama mantıklı, mantıklı bunu senelerce kadın oyuncular açıklamaya çalışıyor. Yani "Yeter artık" diyorum."

ÖZTÜRK'Ü ŞAŞIRKAN SORU

Daha önce 'Kuzey ve Güney' dizisinde 'Barış Hakmen', 'Kendime İyi Bak' filminde ise 'Emre' karakterini canlandıran Çağdaş Onur Öztürk, 'Peyzaj mimarlık' eğitimi sırasında tiyatro yapmak istediğini ailesinin karşı çıktığını anlattı. Öztürk, daha sonra gittiği konservatuardan 'Biraz yaşlı' mezun olduğunu ancak, şimdi işini yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. Çağdaş Onur Öztürk, popüler kültürün dayatmalarının kendisini rahatsız ettiğini, 'Şunu yapacaksın', 'Bunu yapacaksın' denildiğinde irite olup uzaklaştığını vurgularken, şöyle dedi:

"Yaptığım işle ön plana çıkmak istiyorum. O yüzden fazla ortalıkta görünmemeye çalışıyorum. Arada bir bunu yapmam gerektiğini fark ediyorum. Beni de takip eden, seven insanların da bazı şeyleri bilme hakkı olduğunu düşünüyorum. Ama çok naif, çok kısa, çok öz ilerlemeyi tercih ediyorum. Projeyi seçmemde de etkili oluyor bu. Daha popüler, işlerden uzak kalmak istiyorum."

Öztürk, Arap sunucu Liana Dahdouh'un Twitter'de 'Araplar'ı sevmiyorum' diye yazdığı iddiasına şaşırarak, "O ne biçim şey? Ben özellikle ırkçılığa karşıyım. İnsanları, seviyorum. O renk, bu renk, bu milletten şu milletten gibi bir ayrımı asla kabul etmiyorum. Benim hayat duruşum, hayat felsefemde bu var. Sizi seviyorum (Zafer işareti yaparak) barış" dedi.

'Kendime İyi Bak' filminin başrol oyuncularından 'Begüm' karakterini canlandıran Aslı Tandoğan, galada seyrederken bile çok heyecanlandığını söyledi. Tandoğan, "Seyrederken çok heyecanlandım. Filmin bazı sahneleri gerçekten esprilerle dolu. Bazıları çok dramatik. Bazıları çok hüzünlü. Farklı sahnelerde farklı duygular yaşatıyor. Ama tabii dramatik yönü daha yüksek bir film" dedi.

DHA(İD) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Begüm Birgören: Bu Tip Sorulara 'Yeter Artık' Diyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement