Behlül Dal Sinema Müzesi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Behlül Dal Sinema Müzesi Açıldı

Behlül Dal Sinema Müzesi Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin fikir babası yönetmen Behlül Dal adına "Sinema Müzesi" açtı.

05.10.2013 16:15  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Haşim İşcan Mahallesi'nde düzenlenen "Behlül Dal Sinema Müzesi'nin açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türk sinemasının yıldız oyuncuları Ediz Hun, Salih Güney, Talat Bulut, Oya Aydoğan, Kenen Kalav, festival konukları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışında konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Antalya'yı kültür ve sanat şehri yapmak için yola çıktık. Yaptığımız çalışmalar büyük beğeni topluyor. Antalya'ya kazandırdığımız müzelerin yanında dev akvaryum, Doğan Hızlan Kütüphanesi, sanat galerileri ve Akdeniz Kent Parkı içerisindeki 500 seyirci kapasiteli açık hava sinemamız kültüre bir katkıdır. Müzemize ismini verdiğimiz Behlül Dal bizim için çok değerlidir. 80 yıllık ömründe sanata kazandırdıklarının yanında 30'a yakın sinema filmi bulunmaktadır. Behlül Dal'ın eserlerini müzemizde yaşatacağız. Bu müze konsept olarak arşiv niteliğindedir. Emeği geçen herkesin eline sağlık" dedi.

Başkan Mustafa Akaydın, Behlül Dal'ın eşi Nevin Dal adına ünlü yönetmen Ertem Göreç'e ve müzenin tasarımcısı Ayhan Doğan'a plaket takdim etti. Daha sonra müzenin açılış kurdelesini Başkan Mustafa Akaydın, Türk Sineması'nın yıldız isimleriyle birlikte kesti.

***

Altın Portakal Ata'nın huzurunda

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, sinema oyuncuları Ediz Hun, Kuzey Vargın, Salih Günay, Oya Aydoğan, Talat Bulut, Kenan Kalav, Antalya Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Tufan Dağıstanlı ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Mustafa Akaydın, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği Platformu çalışanları adına bir konuşma yapan Yılmaz Atadeniz, 50 yıldır Türk sinemasına destek veren Antalyalılara teşekkür etti. Başkan Mustafa Akaydın ise konuşmasında, " Osmanlı'dan sonra Cumhuriyet döneminden bu zamana kadar sanat adına ne yapıldıysa mimari Mustafa Kemal Atatürk'tür. Cumhuriyetin temeli kültür ve sanatla taçlanmıştır. Kültür ve sanat emekçilerine saygılı olmak gerekiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Behlül Dal Sinema Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement