Bekaroğlu, Türk-japon Dostluğuna Katkı Sağladı - Son Dakika
Yerel

Bekaroğlu, Türk-japon Dostluğuna Katkı Sağladı

Bekaroğlu, Türk-japon Dostluğuna Katkı Sağladı

Halen Türkiye’de görev yapan Osman Yaşar Bekaroğlu’nun destekleri sayesinde Japonya’daki yarışmaya katılan üç Türk öğrenci ödüle layık görüldü.

28.03.2016 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halen Türkiye'de görev yapan Osman Yaşar Bekaroğlu'nun destekleri sayesinde Japonya'daki yarışmaya katılan üç Türk öğrenci ödüle layık görüldü.

2009 ila 2013 yılları arasında Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Başmüşavirliği görevi yapan, Türkiye Ekonomi Bakanlığı'nda uzmanlık görevini sürdüren Osman Yaşar Bekaroğlu'nun, Türk-Japon dostluğu adına yaptığı çalışmalar büyük ilgi gördü. Osman Yasar Bekaroglu'nunda verdigi desteği ve Japonya İzmir Kardeslik Derneği (JİKAD) yetkililerinin gayretli çalışmaları sonucunda 89 adet resim Japonya'da 25'cisi düzenlenen "Dunya Cocuklari Agac Sevgisi Resim Yarismasi"na katıldı.

Yarışmaya dünya genelinden yaklaşık 2 bin 800 adet resim yarışmaya katıldı. JIKAD'in gönderdiği resimler arasından üç Türk öğrenci ödüle layık görüldü. NHK Fukuoka Odulu'nü Zeliha Güleryüz, FBS Fukuoka ödülünü Ece Gencer ve Nagano Hideko ödülünü Gülce Naz Özlü kazandı.

NHK Fukuoka ödülünü kazanan Zeliha Guleryuz (7) İzmir'den öğretmeni ile beraber Japonya'ya gelerek ödülünü aldı. Türk-Japon dostluğunun geliştirilmesi adına çalışmalar yapan ve Japonya'da yaşayan Zonguldaklı İşadamı Murat Ensici; Bekaroğlu'na teşekkür etti. Bekaroğlu'nun iki ülke arasındaki dostluğun pekiştirilmesi adına fedakarlıklarda bulunduğunu anlatan Ensici, "Osman Bey herzamanki gibi kendi işi olmamasına rağmen insanlara yardım etmeyi, kendisine felsefe edinmiş birisidir. Japonya'daki elçiliğimizde böyle değerli insanların çalıştığı dönemde yapılan çalışmalar fazlaydı. Osman Bey'in çoğu şeyi aştığını ve o sebeple insanlara karşı candan ve samimi davrandığını biliyoruz. Buna çoğu kez şahit olduk. Japonya'da da çok fazla Japon ve Türk dostu bulunuyor. Yine bu etkinlikte Türk-Japon çocuklarının tanışıp kaynaşmasına vesile oldular. Ben bu vesile ile Osman Yaşar Bekaroğlu'na teşekkürlerimi iletiyorum. İki ülke dostluğunun gelişmesine sağladığınız katkılar kesinlikle unutulmayacaktır" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bekaroğlu, Türk-japon Dostluğuna Katkı Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement