Beklenen Tablet Ortaya Çıktı! - Son Dakika
Teknoloji

Beklenen Tablet Ortaya Çıktı!

Son dönemin en çok merak edilen tableti ortaya çıktı, üreticisi Android'e fena salladı!

03.03.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jolla, Indiegogo'da fon toplamaya başladığı andayeni tabletini MWC'de ilk kez gösteriyor. Ancak firmanın Barcelona'da tek gösterdiği şey, yeni tableti değil. Jolla'nın Sailfish OS işletim sisteminin 2.0 sürümü, Intel'in Atom x3 yonga setine destek sunduğu gibi, veri toplama(ma) konusunda Android'i tam karşısına alıyor.

Firmanın yazılım bölümünün başkanı Marc Dillon, MWC'de yaptığı açıklamalarda Android'in çok baskın olduğunu ve tüm ortaklarının ekosisteme yatırım yapmasını şart koştuğunu söyledi. Buna karşın Jolla, gereksinimlerini karşılamak üzere donanım üreticileriyle daha yakın bir iletişim kuruyor ve kendi gereksinimlerini dayatmıyor. Dillon'un Android'in canını sıkabilecek çıkışı ise güvenlik konusunda oldu. Dillon, Google'ın işletim sisteminin esas olarak "kullanıcılarından veri toplamak üzere tasarlandığını" ve toplanan bu verilerin satıldığını ileri sürdü. Jolla yöneticisi, "biz, kullanıcı verilerini satmayacağız" diyerek sözüne son noktayı koydu.

Jolla, devlet birimleri ve yüksek güvenlik katmanlarına sahip olmak isteyen kullanıcılara sağlam bir işletim sistemi sunmak için SSH Communications Security ile birlikte çalışıyor. Sailfish 2.0 bu sayede resmi organlar tarafından kullanılan ilk Avrupa merkezli mobil yazılım olmayı umuyor.

Bizi ilgilendiren yenilikler hangileri?

2.0'da biz kullanıcıları ilgilendiren yenilikler arasında yeni arayüz hareketleri ve daha kolay kullanılabilen uyarılar var. Güç düğmesini cihazından kaldıran Jolla, ekranın üzerinde de herhangi bir düğme sunmuyor. Cihazı uyandırmak için ekrana çift dokunmanız, giriş ekranına dönmek için başparmağınızı kaydırmanız, uygulamaları görmek için yukarıya kaydırmanız yeterli oluyor.

Jolla'nın daha fazla donanım desteği ve veri gizliliği vaatlerinin işe yarayıp yaramayacağını, zaman gösterecek.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Beklenen Tablet Ortaya Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement