Bekleyecek Kırımoğlu ve Çubarov'un Kırım'a Giriş Yasağı - Son Dakika
Güncel

Bekleyecek Kırımoğlu ve Çubarov'un Kırım'a Giriş Yasağı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Tatar Lideri Kırımoğlu ve Milli Meclis Başkanı Çubarov’a uygulanan Kırım’a giriş yasağını “Biz geçmiş ile oynayanlarla işbirliği yapmayız” şeklinde yorumladı.

14.08.2014 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Kırım Tatar Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Milli Meclis başkanı Refat Çubarov'a uygulanan Kırıma giriş yasağına ilişkin "Biz geçmiş ile oynayanlarla işbirliği yapmayız" dedi.

Bahçesaray Tarih ve Kültür Doğal Parkı Müdürü Elmira Ablalimova, Kırım'da bulunan Putin'e Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na ve Refat Çubarov'a Kırım'a giriş yasağı uygulanmasından dolayı şikayetçi oldu.

Putin, Ablalimova'nın şikayetine "Biz, Kırım'da yaşayan Kırım Tatar halkı dahil olmak üzere, Rusya halklarına iyilik isteyen istisnasız olarak herkes ile çalışmaya hazırız. Ancak geçmiş sorunları üzerinde oynayanlar ve geçmiş sorunları üzerinde reklam yaparak para kazananlarla çalışmayacağız" karşılığını verdi

Putin, giriş yasaklarının uygulanmasına karşı olduğunu, diyalog taraftarı olduğunu belirtirken, "geçmişin sorunları üzerinde parazitlik yapmak yerine geleceği düşünerek buna göre iş yapılması gerektiğini" vurguladı.

Kırım'dan sürgün edilen halklara haklarının iade edilmesini öngören karar çıkardığını hatırlatan Putin, iktidarın bu konuya tüm ciddiyetle yaklaştığını söyledi. Putin, "Kırım'da yaşayan tüm halkların kendilerini birbirine eşit hissetmesi lazım. Bu bağlamda Rusça, Ukraynaca ve Kırım Tatarca olmak üzere 3 dilin Kırım'da resmi dil ilan edildi" dedi.

Viladimir Putin, Kırım Tatarlarının yoğun yaşadığı yerleşim bölgelerinin sosyo-ekonomik durumunun çözülmesiyle ilgili konular üzerinde çalışmaya başlaması gerektiğini vurguladı. - Rusya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bekleyecek Kırımoğlu ve Çubarov'un Kırım'a Giriş Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement